Grad

DUBROVAČKI TAKSISTI REAGIRALI: Perić sebe stavlja iznad zakona

taxi

Nije dugo trebalo čekati da dubrovački taksisti odgovore na Vlahušićeve prijedloge izmjena Odluke o autotaksi prijevozu. Uputili su priopćenje za medije koje donosimo u cijelosti:

– Saga o tabletima se nastavlja. Nakon prijedloga izmjena i dopuna Odluke o autotaksi prijevozu koji je objavljen na službenim stranicama grada Dubrovnika primorani smo i na ovaj način pokušati ukazati na kontinuirano provođenje samovolje i nezakonitih radnji Milana Perića, pročelnika za poduzetništvo, turizam i more grada Dubrovnika, uz blagoslov gradonačelnika.

Ovdje nije riječ o modernizaciji, nije riječ o poboljšanju autotaksi usluge, ovdje je riječ, nažalost isključivo o privatnom interesu pojedinaca. U ovom slučaju pročelnika Perića koji sebe stavlja iznad zakona RH i iznad Odluka koje je donijelo Gradsko vijeće grada Dubrovnika.
Nedavno su protiv gospodina Perića, zbog zlouporabe položaja i ovlasti podignute kaznene prijave USKOK-u. Međutim on još jednom pokušava obmanuti članove Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kako bi donijeli još jednu u nizu nezakonitih odluka koje direktno krše zakone RH (Zakon o sprječavanju diskriminacije, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o fiskalizaciji ), a sve zato kako bi uveo tzv. „novi taksi sustav“, koji nakon skoro godine dana prisila za uvođenjem, skoro sve samo nije „novi“.

Obamanom gradskih vijećnika grada Dubrovnika i donošenjem ovakve protuzakonite Odluke, pročelnik Perić sebe abolira, a „novi taksi sustav“ rehabilitira od protuzakonite nabavke i kaznenih prijava, dok Gradsko vijeće koristi kao aparat za provođenje istog.

Što se tiče popusta za građane grada Dubrovnika, članovi udruženja autotaksi obrtnika donijeli su, te svojim potpisima potvrdili garanciju kako će popusta biti. A bit će ga onoliko koliko je to u skladu sa zakonom i naravno, onoliko koliko nama kao samostalnim poslovnim subjektima neće stvarati gubitke. Da budemo jasniji, tražimo od gradonačelnika naknadu za sve gubitke nastale u našemu poslovanju ili neka svima onima građanima koji se voze taksijem uz predočenje računa vrati dio novca, a obzirom da će skoro novi izbori ne bi nas začudilo da to bude jedno od predizbornih obećanja.

Pročelnik Perić još jednom nezakonitom pričom očito je, i dalje „gura“ famozni tablet za koji je ministarstvo financija reklo kako nam je nepotreban i protuzakonit na način koji se htio uvesti. Nadalje, obvezali smo se donijeti popust za domaće stanovništvo, ali i za one koji žive u Župi, Konavlima i Dubrovačkom Primorju, a ne kako to gradonačelnik u svome prijedlogu Odluke želi popust samo za one s prebivalištem na području grada.

Popust, kodeks ponašanja, kao i još mnogo drugih ali ne manje važnih stvari donijet ćemo čim se odrade izbori unutar Udruženja, koji bi se trebali provesti do kraja godine.

Sve ako se i prihvate ove izmijene i dopune Odluke o autotaksi prijevozu vijećnici trebaju biti svjesni kako smo ih upoznali s tim da ovakva odluka, dok se ne uskladi sa zakonima i tehničkim mogućnostima, nije provediva niti za nekoliko mjeseci a ne za nekoliko dana. Jednako kao što bi trebali biti svjesni niza nezakonitih odluka u posljednjih godinu dana koje su izglasali pa naknadno usklađivali sa zakonom a sve zato što su u vjerovali pročelniku Periću, kako radi i donosi prijedloge odluka u skladu sa zakonima RH – priopćenje je autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist