Kultura

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

DSO Pavle Zajcev i Dana Kahriman koncert
Dubrovnik, 22.09.2015. DSO - Dubrovnik u pozno ljeto Photo by Zeljko Tutnjevic - ++385 95 903 1000

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert u atriju Kneževa dvora. U petak, 9. lipnja orkestrom će ravnati maestro Pavle Zajcev, dok će kao solistica nastupiti koncert majstorica DSO-a, Đana Kahriman. Početak koncerta je u 21 sat.

Koncert će se započeti Beethovenovom uvertirom Egmont, potom će violinistica Đana Kahriman nastupiti u Mendelssohnovom Koncertu za violinu i orkestar br. 2 u e molu, dok će u drugom dijelu koncerta publika moći čuti Beethovenovu Simfoniju br. 8.

Đana Kahriman sa sedam godina započinje učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokowa, kod kojeg je nastavila i umjetničko usavršavanje. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Virtuoso, Glazbenoj sceni Amadeo, Muzičkom biennalu, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, promociji Dubrovnika u New Yorku. Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek i Ivo Dražinić. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Pavle Zajcev diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar. Kao komorni glazbenik nastupao je u raznim sastavima, a 1997. osniva Zagrebački klavirski trio s kojima osvaja brojna priznanja i nagrade. Od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2023. diplomiao je dirigiranje u klasi prof. Mladena Tarbuka na Muzičoj akademiji u Zagrebu za vrijeme kojeg je ostvario brojne nastupe uz razne ansamble Muzičke akademije. Kao gostujući dirigent redovno nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, orkestrom opere HNK „Ivan pl. Zajc“ u Rijeci, Zadarskim komornim orkestrom te Orkestrom mladih glazbenika. Redovno snima za HRT.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane ostvarivi su isključivo na blagajni DSO-a. Broj za informacije je 091 613 7314.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist