DuList IN

DUBROVAČKI GASTRO DOGAĐAJ ‘Ribarev sin’ David Skoko predstavio vlastite specijalitete

david skoko

Poznati hrvatski chef David Skoko održao je edukativno-zabavni gastro događaj i sudjelovao u panel diskusiji s ciljem promocije gastronomije i strukovnih zanimanja u organizaciji Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Chef David Skoko tradicionalno i obiteljski vezan je uz more i ribarstvo što se posebno prepoznaje u njihovoj obiteljskoj taverni u kojoj su se jela od samih početaka pripremala po obiteljskim receptima od ribe koju sami love. Zalažući se za održivo ribarstvo i održivi ekološki sustav chef Skoko svojim radom i životnim principima svjedoči njihovoj sinergiji. Uspjeh koji je postigao na hrvatskoj i međunarodnoj gastronomskoj sceni dokazuje njegov angažman na projektima kao chefa stručnjaka u televizijskim kulinarskim show emisijama „Masterchef“, „Jezikova juha“ i „Kruške i jabuke“ te suradnja s proslavljenim svjetskim chefovima među kojima su Adam Richman „Trip of a lifetime“, Anthony Bourdain „No reservations“, Henry Cole „World greatest motorcycle rides“ i Donal Skehan „Croatia s hidden food scene“.

U dubrovačkom gastro događaju chef Skoko pokazao je najbolji primjer inovativnosti na temelju tradicije predstavljajući svoja autorska djela ribljih specijaliteta koristeći isključivo svježe namirnice lokalnih uzgajivača, dok je na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku sudjelovanjem na panel diskusiji na temu gastronomske ponude u turizmu izazvao izniman interes studenata
stručnih studija.

Na panel diskusiji sudjelovali su predstavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je nositelj projekta ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’ financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije u sklopu kojeg su organizirana oba događanja i nastavnici i predavači s Poslovne ekonomije i Hotelijerstva kao partneri projekta u dijelu Uspostave HUB-a za inovacije za poduzetništvo.

Chef David Skoko kao vrsni poznavatelj gastronomske baštine i inovacija u gastronomiji svojim primjerom pokazao je da kontinuiranom edukacijom i predanim radom mogu se otvoriti sva vrata prema uspjehu.

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist