Županija

DRŽAVA ODOBRILA 418 TISUĆA KUNA Općina mora iznaći dodatna sredstva za obnovu glavnog terena NK Župa

nogometno igraliste zupa

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta prihvatio je sufinancirati projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta NK Župa dubrovačka u iznosu od 418 tisuća kuna, budući da je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira i natječe se više od 300 aktivnih sportaša svih uzrasta. Naime, kako javljaju iz Općine Župa dubrovačka, projekt rekonstrukcije igrališta u Športsko rekreacijskom centru Čibača prijavljen je početkom 2020.
-Središnji državni ured za sport je zbog novonastale situacije prouzrokovane COVID -19 virusom značajno smanjio iznos sufinanciranja u odnosu na kandidirani iznos gdje je njihov udio trebao biti do 80 posto vrijednosti ulaganja. Općina Župa dubrovačka je trenutno u postupku izrade rebalansa svog proračuna te će se pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi se Ugovor s Ministarstvom i odobrena sredstva u cijelosti realizirala – kazao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.
Svakako treba naglasiti kako su izgradnjom velikog pomoćnog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukcijom malog nogometnog igrališta s umjetnom travom u koje je Općina Župa dubrovačka prethodnih nekoliko godina uložila značajna sredstva (više od 500.000,00 kuna) stvoreni uvjeti za rekonstrukciju glavnog nogometnog terena gdje se za vrijeme rekonstrukcije glavnog terena trenažni i natjecateljski procesi NK Župa dubrovačka ne bi trebali prekidati niti u jednom trenutku.
-Stoga nas veseli kako ćemo, vrlo vjerojatno, uskoro u Čibači imati značajno kvalitetnije nogometno igralište, budući da se planira ugradnja podzemnog sustava natapanja te tretman ukupno 8000 m2 igrališta s ciljem izravnavanja i zasijavanja nove travnate podloge – navode iz općine.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist