Aktualno

DOMAĆINI SMO EP-A U VATERPOLU Željan Konsuo: Ovo nam je bila povijesna šansa. Zaslužili smo je!

jug09

Dubrovnik je domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u siječnju 2024. godine. O značaju održavanja ovog velikog natjecanja u našem gradu ne samo za Dubrovnik i dubrovački sport već i za naš najtrofejniji klub, VK Jug Adriatic osiguranje koji ove godine slavi 100. rođendan, pitali smo Željana Konsua, potpredsjednika VK Jug AO i HVS-a te člana vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora
—Bila je ovo nama povijesna šansa da napokon dobijemo organizaciju velikog natjecanja zato što smo uvijek limitirani činjenicom da imamo samo jedan bazen. Kad imaš jedan bazen, ne možeš organizirati veliko natjecanje, nužno ih je imati barem dva. No, budući da je otpala organizacija Europskog prvenstva u Izraelu te ga je trebalo spašavati, došlo je do toga da je organizaciju prvenstva u segmentu žena preuzela Nizozemska, dok su za muški dio, nakon više kombinacija gdje su u konkurenciji bili i Berlin i Hrvatska s Crnom Gorom, sudomaćinstvo dobili Dubrovnik i Zagreb, iako je bilo puno otpora da to bude i Dubrovnik. S obzirom na sve ono što je Dubrovnik dao hrvatskom i svjetskom vaterpolu, po svemu zaslužujemo ovu organizaciju, uz sav taj limitirajući faktor jednog bazena. Samim time smo dobili pola prvenstva – ističe za DuList Konsuo te napominje kako je Jug najtrofejniji klub u državi, klub koji ima 69 osvojenih trofeja, te je od 2000. godine u svim sportovima, što se tiče hrvatskih klubova, jedini klub koji je osvojio Ligu prvaka i to ne jednom, nego tri puta.
—Zbog toga smo, uz sve prepreke koje se nekima čine čudne da treba putovati avionom iz Zagreba do Dubrovnika, po svemu apsolutno zaslužili organizaciju ovog natjecanja. Iako je iznimno kratak rok, jer još je samo 40 dana do održavanja, uopće ne sumnjam da ćemo u suradnji s Gradom Dubrovnikom, koji je vlasnik bazena, organizirati jedno odlično Europsko prvenstvo i da će, na kraju krajeva, u povijesnim knjigama sutra ostati zabilježeno da je to Europsko prvenstvo održano u Dubrovniku i Zagrebu – naglašava naš sugovornik. Pitali smo ga i otvara li ovo vrata za daljnja slična natjecanja, pa i u drugim sportovima. —Dubrovnik bi naravno mogao po ljudima iz sporta organizirati razna natjecanja, no ono što je limitirajući faktor jest sportska infrastruktura. Kao što za ovo prvenstvo nedostaje još jedan bazen, isto tako je limitirajuće to što nemamo još dvoranu pa neće biti održano Svjetsko rukometno prvenstvo, nemamo nogometni stadion itd. To su limitirajući faktori u svemu tome. Nadamo se da ćemo otići naprijed po pitanju sportske infrastrukture i samim time moći organizirati i velika natjecanja u nekim drugim sportovima – zaključuje.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist