Kultura

Dodatne dvije izvedbe Mare i Kate na programu Igara

DLJI Mara i Kata c Marko Ercegovic

Zbog velikog interesa publike dodane su dvije izvedbe Mare i Kate, koje će se odigrati u srijedu i četvrtak, 3. i 4. kolovoza u 23 sata na Kazermi pod Svetom Marijom.

Mara i Kata autorski je projekt redatelja Saše Božića koji je nastao u suradnji s dramskim umjetnicama Natašom Dangubić u ulozi Mare i Doris Šarić Kukuljicom u ulozi Kate, a koji je premijerno izveden na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama. Inspiriran je legendarnom emisijom HR Radio Dubrovnika Na posjedu u kundurica te knjigom Dubrovačke kundurice Dese Begović Mrkušić, no Mara i Kata zapravo počinju tamo gdje originalna radio snimka završava. Izvrsne glumice u duetu komentiraju i kritiziraju sve i svakoga, a svojim specifičnim humorom te tempiranim komičnim obratima i originalnim jezikom publiku, u uvijek do posljednjeg mjesta ispunjenom gledalištu, dovode do suza.

Ulaznice za predstavu dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 posto popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 posto popusta na festivalske suvenire.

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist