Kultura

‘DOAJENI OPERE U FOYERU HNK U ZAGREBU’ Diana Hilje i Dive pjevaju najpoznatije arije

diana hilje

U nedjelju 30. travnja u 11 sati u HNK Zagreb održat će se koncert „Doajeni opere u foyeru HNK u Zagrebu“. Naša proslavljena operna pjevačica Diana Hilje će zajedno s mladim kolegicama s kojima je već prije pjevala u programu Dive u Sv. Vlahu održati koncert na kojem će se pjevati poznate arije iz dobro znanih opera.

U programu sudjeluju Dive: Diana Hilje, Tanja Ruždjak, Laura Hladilo Kocković, Sara Žuvela, Valentina Elizabeta Šilje uz klavirsku pratnju Ante Sladovljeva. Inače, Diana Hilje bila je dugogodišnja prvakinja Opere.

U sklopu ciklusa Doajeni Opere u foyeru HNK, nastupit će s Divama – pjevačicama koje u Dubrovniku nastupaju u organizaciji Feste Dubrovnik, a s kojima nastupa 10 godina.

-Želim pomoći mladim talentiranim umjetnicima na njihovom putu. Zato sam se i odlučila da na svoj koncert u HNK pozovem mlade pjevačice, članice Diva, koje su sve školovane van Zagreba, u Firenzi, Ljubljani, Puli i Beču, da ih i zagrebačka publika upozna i zavoli – ističe Diana Hilje.

Na koncertu, osim poznatih arija, čitat će se i stihovi iz zbirke pjesama Pjesnički libreto, Diane Hilje.

Rođena u Dubrovniku, nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji magistrirala je solo pjevanje 1987. godine u klasi profesorice Marija Borčić. Usavršavala se kod Dunje Vejzović, Branke Stilinović i Nade Puttar-Gold. Solistica Opere HNK u Zagrebu postala je 1986., a 2003. godine je unaprijeđena u prvakinju.

U sklopu ciklusa Doajeni Opere u foyeru HNK, nastupit će s Divama – pjevačicama koje u Dubrovniku nastupaju u organizaciji Feste Dubrovnik, a s kojima nastupa 10 godina.

Diana Hilje piše poeziju, a u izdanju Kultura snova izdana joj je prva knjiga – Pjesnički libreto, iz koje ćemo čuti par pjesama.

Radi za Libertas televiziju, te je proteklu godinu snimila desetak emisija „Talenti“ o nagrađenoj i talentiranoj djeci Dubrovnika , koja je izuzetno dobro primljena u lokalnoj zajednici, ali i u inozemstvu.

Posljednje je tri godine članica, a 2022. bila je i predsjednica žirija za dodjelu nagrade Orlando, koje dodjeljuje HRT za najbolje ostvarenje u glazbi na Dubrovačkim ljetnim igrama (izvor: hnk.hr).

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist