Kultura

Djeco, prijavite se na likovnu radionicu ‘Držićeva slikarska priča’

Plakat 2023 Drziceva slikarska prica

Dom Marina Držića u uorganizaciji s Lions club Sveti Vlaho poziva zainteresirane polaznike počevši od školske dobi da se prijave za sudjelovanje na višemjesečnoj besplatnoj likovnoj radionici ‘Držićeva slikarska priča’, s početkom od subote, 30. rujna 2023. godine.

Radionica će se održavati subotom u tri termina: prva grupa od 9 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12 i treća grupa od 12 do 13.30 sati. Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, radionica će se realizirati likovnom slikarskom tehnikom akrilnih boja na keramici. Polaznici radionice će nakon uvodnog razgovora s mentoricom o Marinu Držiću i njegovim djelima crtati skice olovkom na papiru. Sljedeći korak je prenošenje skice na keramičku pločicu i slikanje dekor bojama za keramiku. Završni i najsloženiji korak je oslikavanje akrilnim bojama. Konačan produkt su slike na keramičkoj površini.

Po završetku likovne radionice ‘Držićeva slikarska priča’ u prosincu će biti organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Udruzi za Down sindrom DNŽ. Pozivamo zainteresirane polaznike počevši od školske dobi da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.

Polaznici likovne radionice ‘Držićeva slikarska priča’ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati slikarsku likovnu tehniku.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist