Kultura

Diego Moreno i ‘Tango Scugnizzo’ spektakularno zatvorili 17. Epidaurus Cavtat festival

epidaurus tango naslovna

Sedamnaesto izdanje renomiranog festivala, prepoznatog u svjetskim okvirima, završilo je protekle nedjelje spektakularnom fuzijom Argentine i Italije – Diego Moreno kao pravi showman, leader, gitarist i sjajan vokalist, nastupio je s flautistom i skladateljem Domenicom Guastafierrom, bubnjarem i udaraljkašem Davedeom Ferranteom te Brunom Saliconeom, jazz pijanistom, skladateljem i aranžerom. U više od dva sata energičnog nastupa uz njih su nastupili i naš priznati kontrabasist Frano Kakarigi, ali i izniman par tango plesača – Lucas Boock i Bianca Vrcan iz dance studija Rojo y Negro. Na pozornici su im se pridružili, u izvedbi milonge, i dugogodišnji prijatelji Festivala Marijke Brekelmans i Ronald Drenton. No, nisu samo oni plesali – do kraja koncerta plesalo je više    stotina ljudi u publici, oduševljeno pratilo Diega, virtuoznog komunikatora koji je energiju itekako prenio na sve okupljene koji su večeras došli pozdraviti kraj ljeta u Cavtatu i posljednju večer ovogodišnjeg Epidaurus Cavtat festivala. Cavtatsko ljetno kino bilo je protekle nedjelje doista mjesto iznimne energije, a osnovna misija Festivala – moć glazbe i jezik ljubavi – doživjela je crescendo!
-U našoj glazbi namjera je stvarati ‘most’, koji zapravo već i postoji, između Argentine i Italije. Naime, Argentina je početkom dvadesetog stoljeća dočekala mnoge useljenike, uključujući i Hrvate, u potrazi za novom budućnošću… Posebno su talijanski useljenici doprinijeli nastanku argentinskog tanga. Dovoljno je spomenuti ova izvrsna prezimena: D’arienzo, Pugliese, Le Pera, Piazzolla… Svi su oni talijanskog porijekla! Stoga je naš projekt ‘most’ u glazbi između Argentine i Italije, sve u ritmu tanga’ – rekao je pred nastup Diego Moreno, a u ovoj je večeri sa svojim glazbenicima kreirao još jedan most – onaj prema Cavtatu, centru umjetnosti.

-Ovaj događaj uistinu je nešto hvalevrijedno, posebno. Sretna sam da mogu učiniti nešto ovako za Cavtat, Dubrovnik i Hrvatsku. Ovo ne bismo mogli slušati niti gledati bez naših sponzora, kojima zahvaljujem od srca – naglasila je nabrojavši sponzore koji su omogućili jednu od najbogatijih edicija otkad Festival postoji.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist