Aktualno

Danci otkrivaju Hrvatsku i Dubrovnik

Kopenhagen1

Turistička zajednica grada Dubrovnika uz potporu Predstavništva HTZ –a za Skandinaviju danas je u hotelu RadissonBlu Royal u Kopenhagenu održala radionicu i prezentaciju za danske tour-operatore i medije , predstavljajući Dubrovnik u Danskoj kao zanimljivo odredište za posjetu i odmor, ali i kao lokaciju snimanja serijala „Game of Thrones“.

Uz predstavnike Zračne luke Dubrovnik, glavnog direktora Roka Tolića i direktora zajedničkih poslova Luka Vuletića, kao i direktora HTZ predstavništva za Skandinaviju Paula Šikića nazočni su bili i putnički agenti Gulliver Travela, Karaka Travel Agency, te agencije Euroadria koji su putem radionice upoznali nazočne danske tour –operatore sa svojom ponudom. Prezentaciju o aktualnom turističkom trenutku Dubrovnika, događanjima i novostima za 2014. za tour-operatore i novinare održala je Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika.

Više od dvadeset i pet predstavnika danskih medija pozorno je pratilo prezentaciju, posebice dio posvećen snimanju serijala Game of Thrones i video – materijal HBO Adria u kojemu glumci iznose svoje dojmove o snimanju u Hrvatskoj. Napominjemo da ulogu Jamie Lannistera jednog od glavnih likova ovog fantastičnog serijala koji se već tri godine zaredom snima u Dubrovniku igra Nicolai Coster Waldau, slavni danski glumac te je i zbog toga HBO uspješnica vrlo gledana i u Danskoj.

Dansko tržište je u 2013. ostvarilo značajan porast od pedesetak posto u dolascima i noćenjima na dubrovačkom području, iako smo, sudeći po komentarima nazočnih gostiju, u ovoj skandinavskoj zemlji još uvijek nedovoljno poznati. Danski turisti najviše vole putovati automobilima, stoga ih u Hrvatskoj najviše ima u istarskoj regiji. Uvođenjem izravnih avio – linija iz Kopenhagena prema Dubrovniku od strane kompanija SAS i Norwegian Air Shuttle prošle je godine ostvareno zaista značajno povećanje, a očekuje se nastavak trenda rasta i u 2014.

Paul Šikić istaknuo je novu stratešku odrednicu hrvatskog turizma prema produljenju sezone naglasivši kako je Dubrovnik najbolji primjer za to, a zaključeno je i kako su tematski programi posvećeni upravo serijalu „Game of Thrones“ odlična mogućnost za produljenje sezone i na zimske mjesece kad su lokacije snimanja prepoznatljivije nego u ljetnim gužvama. Uspješno predstavljanje Dubrovnika zaključeno je druženjem uz prigodni koktel na kojemu je služen dalmatinski pršut, palačinke s domaćim dubrovačkim džemom od ljute naranče slastičarnice „Dolce Vita“, te hrvatskim vinima koja je sponzorirala tvrtka „Croatian Wines“ , jedini uvoznik hrvatskih vina u Skandinaviji.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist