Aktualno

DAN OPĆINE ŽUPE DUBROVAČKE ‘Jedna od najprosperitetnijih općina u Hrvatskoj

nardelli
Silvio Nardelli

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine i 31. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

Tijekom sjednice gradonačelnik Mato Franković prisjetio se da je na današnji dan prije 31 godinu uz teritorij današnje općine Župa dubrovačka oslobođeno i područje Rijeke dubrovačke. – Prije 31 godinu su dubrovačka zvona zazvonila i označila kraj agonije, početak mira i novog života, rađanje budućnosti – rekao je, a priopćili su iz Grada.

Naveo je da je Župa dubrovačka jedna od najprosperitetnijih općina u RH te, među ostalim , istaknuo brojne projekte koje Općina i njen načelnik Silvio Nardelli uspješno realiziraju.

Osvrnuo se na značaj privlačenja europskih sredstava, posebno na ITU mehanizam u sklopu kojeg Grad kao središte urbanog područja te općine Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje na raspolaganju imaju 22 milijuna eura, sredstva koja će utrošiti u realizaciju strateških projekata, redom usmjerenih u povećanje kvalitete života građana.

I Nardelli je spomenuo niz važnih projekata, piše Župski portal, te također istaknuo ITU mehanizam za koji je Župa dubrovačka kandidirala tri projekta, a kao prioritet izdvojena je izgradnja sportskog centra na nogometnom igralištu Čibači

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist