Zanimljivosti

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI Oni spašavaju živote i hvala im na tome!

Dan Crvenog kriza prijem gradonacelnik 1

Dragi darivatelji, Vaša plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života. Hvala Vam za nesebičnost i ljubav kojom nas darujete! Od srca Vam čestitamo 25. LISTOPAD – DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI! – poslalo je danas ovu čestitku Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, a i mi im čestitamo!

Gradsko društvo CK sutra će, s početko u 19 sati, upriličiti dodjelu priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ovaj događaj održat će se u hotelu Valamar Minčeta.

Ovo godine dodijeljeno je 92 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40 i 50 puta darovanu krv. Posebno bi istaknuli darivateljicu koja je dobila posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv: Tanju Franić; darivatelja koji je dobio posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv: Ljubu Siničića te darivatelja koji je dobio posebno priznanje i srebrenjak Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv Vlada Obradovića.

Još jednom od srca čestitamo svim dobitnicima priznanja i želimo im još puno zdravlja i sreće, njihova plemenitost i dobrota utkane su u tisuće spašenih života – ističu iz GDCK.

Spomenimo i to kako je danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Andro Vlahušić održao prijem za višestruke dobrovoljne davatelje krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik: Tanju Franić, Slavena Kapetanovića, Zdravka Kovačića, Niku Lazo, Davora Miloglava, Pepa Oblizala, Vladu Obradovića, Teu Tevšić i Ljubu Siničića. U izaslanstvu su bili i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu OB Dubrovnik i djelatnici Gradskog društva Crvenog Dubrovnik.

Gradonačelnik je naglasio da darivatelji krvi svojim činom darivanja krvi spašavaju ljudske živote svakoga dana i zato im ovim simboličnim prijemom odaje javno priznanje. Zahvalio se i Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik i Odjelu transfuzije Opće bolnice Dubrovnik koji u koordiniranim akcijama brinu da našim sugrađanima ne nedostaje krvi, nezamjenjivog lijeka.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist