Kultura

Čitajmo i pričajmo priču s Lukom Paljetkom

Luko Paljetak Sentence 3

Književnik, pjesnik i prevoditelj, akademik Luko Paljetak u subotu i nedjelju, 28. i 29. svibnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, održat će dvodnevnu radionicu Čitajmo i pričajmo priču zajedno namijenjenu djeci u dobi od 8 do 12 godina.

Osnovu radionice autora jedne od najpoznatijih dječjih zbirki pjesama Miševi i mačke naglavačke, čini čitanje određene priče koju će potom djeca moći kreativno nadopunjavati pričanjem, crtanjem, scenskim prikazom, glazbom i/ili plesom. Kreacije njihove mašte vidjet će se drugog dana radionice, a rezultat će zasigurno biti jedno sasvim novo i jedinstveno djelo.

Luko Paljetak jedan je od najplodnijih suvremenih hrvatskih književnika s preko 150 knjiga tiskanih do 2019. godine. Objavio je četrdesetak zbirki pjesama, desetak zbirki pjesama za djecu, desetak grafičko-pjesničkih mapa, dva romana, a pisao je i drame, radio drame, bajke za djecu, dječje i lutkarske igrokaze, haiku poeziju, feljtone, kazališne kritike, književnopovijesne studije i eseje, studije o lutkarskom kazalištu i dr.

Termin održavanja ove dvodnevne radionice je od 10 do 12 sati, a broj polaznika je ograničen pa se potrebno prethodno prijaviti na mail: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist