Sport

ČEKA IH NAJTEŽI PROTIVNIK Barakude sutra kreću u obranu svjetskog zlata

ČEKA IH NAJTEŽI PROTIVNIK Barakude sutra kreću u obranu svjetskog zlata

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra, 15. srpnja, uskače u bazen i kreće na put obrane titule Svjetskih prvaka u 12.30 po lokalnom, a 5.30 hrvatskom vremenu.

-Očekuje nas izuzetno jako protivnik koji je na završnici Svjetske lige u Beogradu pokazao svoju snagu. Te prve utakmice na prvenstvima uvijek donose određenu nervozu, zbog želje da se u prvenstvo uđe na najbolji mogući način. No vjerujem da smo s te strane napravili sve što je u našoj moći, da smo maksimalno pripremljeni i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremno – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Reprezentacija je nekoliko dana prije dolaska u Gwangju prvo u Seoulu odradila pripreme s reprezentacijom Italije. Nakon toga, kao i nakon iscrpnih liječničkih pregleda odlučeno je da Marko Macan zauzme ono 13. mjesto u ekipi, a Ivan Buljubašić koji je reprezentaciji stajao na raspolaganju do zadnjih pretraga Macana, sada se uputio kući.

-Ciljano smo došli 7 – 8 dana prije početka prvenstva kako bi ovdje odradili završne trening utakmice s reprezentacijom Italije. Vjerujem da smo potpuno spremni za početak prvenstva. Aklimatizacija je prošla. Sve je u najboljem mogućem redu. Sada idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a naš konačni cilj ovdje se zna – zaključio je izbornik.

Uoči početka Svjetskog prvenstva Hrvatski vaterpolski savez dobio je daljnju potporu svojih partnera te je tako produžio svoj ugovor s Janafom kao i po prvi puta započeo suradnju s Podravkom.

-Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što naši partneri uvijek stoje uz nas. Posebno nam je drago što uoči odlaska reprezentacije na obranu titule Svjetskog prvaka možemo s ponosom reći da je i Podravka, kao jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, stala uz bok najboljima, hrvatskim vaterpolistima. Podravkini proizvodi su prisutni u više od pedeset zemalja na svih pet kontinenata, tako da je logično da se povezuju upravo sa Svjetskim prvacima – rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

Točna satnica utakmica Svjetskog prvenstva / po hrvatskom vremenu:

15. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (5:30)
17. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (2:50)
19. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13:30)

Ukoliko smo prvi u skupini četvrtfinalu igramo 23. srpnja u 8:30
Ako smo drugi ili treći u skupini, valja ukalkulirati osminu finala (21. srpnja)

Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja (10:00 i 11:30)
Utakmica za broncu 27. srpnja (10:00)
Finale 27. srpnja (11:30)

Sve utakmice moći će se pratiti direktno na HRT-u kao i Hrvatskom radiju.

-Prva utakmica je uvijek jako teška, nismo upoznati s ambijentom, bazenom, a ujedno nas odmah očekuje i najteži protivnik u skupini, Australija. Moramo se skoncentrirati i biti na najvišoj mogućoj razini da bi pobijedili. U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed. Naravno da se nadamo da ćemo uči u borbu za medalje, to nam je uvijek cilj, ali prvo nas sutra očekuje Australija, prva prepreka koju moramo preskočiti – zaključio je Luka Lončar.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist