Aktualno

BUDITE OPREZNI Ne nasjedajte na nove oblike prijevare!

policija mup

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više dojava, iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte i mobilne uređaje zaprimili poruke i pozive s broja +38516700060, nepoznatih osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske, koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com..

Internetom haraju novi pokušaji prijevare i krađe osobnih podataka putem phishing poruka, stoga ne nasjedajte na elektroničku poštu sumnjiva sadržaja

-Prilikom razgovora tražili su građane da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.
Upozoravamo kako se radi se o pokušaju prijevare s ciljem krađe osobnih podataka. Molimo građane da na navedene poruke ne odgovaraju te da se na pozive sa sumnjivih brojeva ne javljaju – naglašavaju iz MUP-a.

Educirati se možete putem informativnog letka sa savjetima o internetskoj sigurnosti svom domu.

-U svakom slučaju, budite oprezni i čuvajte svoje osobne podatke, a ukoliko ipak postanete žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju – zaključuju iz MUP-a.

Više informacija o ‘vishingu’, ‘phishingu’ i različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi doznajte OVDJE .

Izvor: MUP HR

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist