Crna kronika

Brodolomac spašen s prevrnute jedrilice kod Kalamote

kapetanija078

U blizini Kalamote u četvrtak poslijepodne dogodila se još jedna pomorska nesreća. Naime, kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, poziv pogibelji izravno je zaprimljen od brodolomca u MRCC Rijeka 10. kolovoza u 16.35 sati, netom nakon što se njegova jedrilica prevrnula tijekom plovidbe u blizini Kalamote, slijedom čega je s Lučkom kapetanijom Dubrovnik pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja.

-Službenici LK Dubrovnik nedugo nakon zaprimljenog poziva uočili su jedrilicu i voditelja na poziciji 0,7 nautičkih milja jugoistočno od rta Bezdanj, kod otoka Koločep te su u 17.13 sati neozlijeđenog brodolomca izvukli na palubu spasilačkog broda „DANČE“, čime je akcija uspješno okončana – navode u priopćenju iz Ministarstva.

S obzirom da je jedrilica zatečena kako pluta u izokrenutom položaju, uzeta je u tegalj do obližnje uvale Bezdanj, gdje je osigurana na vezu. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Banner 300x250 DU 1

Spašenom brodolomcu, ujedno vlasniku jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje jedrilice te je istome naloženo pristupiti u Lučku kapetaniju Dubrovnik tijekom današnjeg dana, kako bi dao izjavu u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće.

Pročitajte još

DORH traži strožu kaznu za Klevisu Ymeri jer je skrivila smrt dvije mlade osobe

Dulist

POKUŠAJ UBOJSTVA NA KORČULI Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE Zabilježena 21 prometna nesreća

Dulist