Crna kronika

Brodolomac spašen s prevrnute jedrilice kod Kalamote

kapetanija078

U blizini Kalamote u četvrtak poslijepodne dogodila se još jedna pomorska nesreća. Naime, kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, poziv pogibelji izravno je zaprimljen od brodolomca u MRCC Rijeka 10. kolovoza u 16.35 sati, netom nakon što se njegova jedrilica prevrnula tijekom plovidbe u blizini Kalamote, slijedom čega je s Lučkom kapetanijom Dubrovnik pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja.

-Službenici LK Dubrovnik nedugo nakon zaprimljenog poziva uočili su jedrilicu i voditelja na poziciji 0,7 nautičkih milja jugoistočno od rta Bezdanj, kod otoka Koločep te su u 17.13 sati neozlijeđenog brodolomca izvukli na palubu spasilačkog broda „DANČE“, čime je akcija uspješno okončana – navode u priopćenju iz Ministarstva.

S obzirom da je jedrilica zatečena kako pluta u izokrenutom položaju, uzeta je u tegalj do obližnje uvale Bezdanj, gdje je osigurana na vezu. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Spašenom brodolomcu, ujedno vlasniku jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje jedrilice te je istome naloženo pristupiti u Lučku kapetaniju Dubrovnik tijekom današnjeg dana, kako bi dao izjavu u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće.

Pročitajte još

LOPOVI HARAJU Tijekom noći i jutra u Dubrovniku zabilježeno više provala!

Dulist

Pod utjecajem droge i alkohola izazvala prometnu nesreću, pa pobjegla

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudarili se taxi i osobno vozilo

Dulist