Crna kronika

Brodolomac spašen s prevrnute jedrilice kod Kalamote

blank

U blizini Kalamote u četvrtak poslijepodne dogodila se još jedna pomorska nesreća. Naime, kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, poziv pogibelji izravno je zaprimljen od brodolomca u MRCC Rijeka 10. kolovoza u 16.35 sati, netom nakon što se njegova jedrilica prevrnula tijekom plovidbe u blizini Kalamote, slijedom čega je s Lučkom kapetanijom Dubrovnik pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja.

-Službenici LK Dubrovnik nedugo nakon zaprimljenog poziva uočili su jedrilicu i voditelja na poziciji 0,7 nautičkih milja jugoistočno od rta Bezdanj, kod otoka Koločep te su u 17.13 sati neozlijeđenog brodolomca izvukli na palubu spasilačkog broda „DANČE“, čime je akcija uspješno okončana – navode u priopćenju iz Ministarstva.

S obzirom da je jedrilica zatečena kako pluta u izokrenutom položaju, uzeta je u tegalj do obližnje uvale Bezdanj, gdje je osigurana na vezu. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Spašenom brodolomcu, ujedno vlasniku jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje jedrilice te je istome naloženo pristupiti u Lučku kapetaniju Dubrovnik tijekom današnjeg dana, kako bi dao izjavu u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće.

Pročitajte još

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist

Policiji prijavljena dva pokušaja otmice djece, spominju se automobili dubrovačkih i splitskih registracija

Dulist

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist