Urednički izborZanimljivosti

BRAVO, BRAVO! Toni Plastić napravio kockastu ‘šesticu’

kockus

Još od davne 1910., kada je uveden poznati dubrovački tramvaj, Dubrovnik održava i njeguje tradiciju javnog prijevoza dugu preko stotinu godina. Umjesto tramvaja danas se za prijevoz građana i turista brine poduzeće Libertas, sa voznim parkom od 128 pravih autobusa i jednim kockastim na najprometnijoj liniji br. 6, Pile-Babin Kuk, kojega je našem Gradu omogućio kreativni Toni Plastić.
-Odlučio sam se za Libertasov autobus jer sam htio složiti nešto što nitko drugi do sada nije. Razmišljao sam, i onda mi je sinulo. Trebalo mi je otprilike 20 sati, a autobus zajedno sa putnicima ima ukupno 954 kockice. Iduće u planu mi je složiti Lugarevu kuću u Portoču na Lokrumu – rekao je autor kockaste šestice Toni Plastić, polaznika Kockus edukacije.
Kako bi kockasti model učinio što vjernijim originalu, Toni se čitavo vrijeme koristio fotografijom prave šestice. Strpljenje, trud i pažnja prema najmanjim detaljima je provjereni recept koji se krije iza svake fantastične kreacije. Kreacija nije ništa manje impresivana gledajući je straga… Dok odlazi… Nema veze, brzo će druga šestica. U knjižici vozila stoje idući podaci: dužina 40 cm, širina 15 cm, visina 13 cm, ukupni broj kockica 862. Batmobil po Gradu? Po ljetnoj gužvi? Uz današnju cijenu goriva? A đe parkirati? Budite gospari, neka vas drugi voze.

Toni Plastić je prvi upisani polaznik Kockus edukacije. Dolazi iz Lapada, gdje 23./24. godine pohađa 6. razred Osnovne škole Lapad. Za svoju dob posjeduje nevjerojatno znanje o povijesti, a ujedno je u stanju nacrtati zastave svih država na svijetu. Da ne bi sve slobodno vrijeme otišlo u proučavanje povijesti i slaganje kockica, Toni redovito odrađuje i plivačke treninge na Jugovom bazenu.

kockus edukacija autobus libertas 01 toni plastic

kockus edukacija autobus libertas 00 toni plastic

Izvor: Kockus

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist