Aktualno

BITKE SMO DOBILI, ALI RAT NISMO Braco Elezović: Dokazano četništvo treba kazniti doživotnim izgonom

braco elezovic

Dubrovački branitelj Braco Elezović komentirao je na društvenim mrežama objavu koju je zaposlenica u dubrovačkoj trafici objavila na svome Facebook profilu.

– Danas je jedna Trebinjka koja radi u jednoj dubrovačkoj trafici Tiska na svom Fejs profilu objavila sliku s natpisom “Rastu neki novi Srbi, kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja”. I šta? Ništa!

Da je neki Nijemac u Tel Avivu objavio sliku s natpisom, npr. “Arbeit macht frei” sad bi se s omčom oko vrata klatio na nekom stablu. Ili bi odgulio barem 20 godina zatvora.

Ovakvih poput ove Trebinjke je PUN Dubrovnik. Pun krcat. Da se razumijemo, nemam ništa protiv normalnih ljudi, među njima i Srba iz Trebinja, ali dokazano četništvo treba kazniti doživotnim izgonom iz Hrvatske.

Nema tko raditi? Uvezite još Filipinaca. Evo ih po Mokošici raznose poštu, pristojno se jave, uče jezik, prihvaćaju i kulturu, poštuju našu povijest, kako onu davnu, tako i ovu koju svi mi pamtimo, veliki su radnici i sigurno nam neće srati po glavi.

Mi samo mislimo da smo dobili ovaj zadnji rat. Bitke jesmo dobili, ali rat nismo. Dokaz tome je i ovo što se danas dogodilo u Kninu. Tko je taj koji je hrvatskim braniteljima, pripadnicima HOS-a, zabranio ulazak u Knin? Tko? I kakav je to obraz? Pitanja su retorička.

Znam samo da bi vam SUBNOR je…. majku da ste to njima napravili prije 40 i više godina, a danas bi padale ostavke i glave – napisao je Elezović.

Braco Elezović jedan je od osnivača prvog nenaoružanog odreda koji je skupina Dubrovčana odlučila osnovati u Mjesnoj zajednici Gruž 1991.

– Mi smo trebali biti kao civilna zaštita. Ja se s tim nisam slagao i pokojnom Peru Kosoviću, koji je to inicirao, predložio sam da takav odred sastavi od ljudi nesposobnih za vojnu službu, a da mi mlađi budemo naoružani odred. Na kraju smo osnovali odred sa zapovjednikom Krešom Klarićem. Tek nakon akcije ‘Zelena tabla’ u Pločama dobili smo nešto oružja: puške M-48 ‘Tandžare’, dva ručna bacača, dva puškomitraljeza, M-53 ‘Garonje’. Mi koji smo prošli JNA održali smo u dva popodneva ubrzani tečaj korištenja naoružanja. Nakon toga je jedna grupa poslana na Bosanku. Ja na žalost nisam bio među njima, ostao sam u MZ, dežurali smo kod sirene u gruškoj školi – ispričao je 2015. Elezović za DuList.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist