Zanimljivosti

BAROMETAR SPENZE Cijene i ovaj tjedan ‘zacementirane’

Butiga trgovina

Nastavljamo i dalje s našim barometrom spenze. Ušli smo u 66. tjedan zaredom u kojem lovimo najpovoljniju kupnju za vas, pa tako više od godinu dana pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša kupnja bila što jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme).

Podsjetimo, u naša tri najveća centra, Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg u Pema, šećer Premier u Tommyija, te šećer Kristal u Konzumu, brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava jubilarnu Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.
U ovom tjednu i dalje pratimo kukumare i pomadore, glavne sastojke svake dobre salate.
U Pema ni ovaj tjedan nema značajnih promjena. Akcija na promatranim artiklima nisu imali, a jedina promjena je na pomadorama koje su 90 lipa skuplje i prodaju se za 15,90 kuna po kilogramu. U Tommyja je ulje i ovaj tjedan na akciji i prodaje se za 7,99 kuna po kilogramu. Kod njih su zato kukumari skuplji za čak dvije kune, a pomadore su na prošlotjednih 13,99 kn/kg. U Konzuma cukar nije više na akciji i prodaje se za starih 5,69 kn, a dok su kukumari poskupjeli za jednu kunu, pomadore su jednu kunu jeftinije nego prošli tjedan.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist