Sport

BARAKUDE IGRAJU ZA 9. MJESTO Tucak: Ne vidim smisao ovog mentalnog ubijanja!

barakude1
during the 20th World Aquatics Championships at the Marine Messe Hall B in Fukuoka (Japan), July 25th, 2023.

Barakude su uskočile u bazen s Kanađanima i iz utakmice izašli kao apsolutni pobjednici s 8 golova razlike. Nakon ove utakmice kreće borba hrvatske reprezentacije za 9. mjesto.

– Nemam što biti zadovoljan, odradili smo ono što moramo odraditi, što je sportski i što je naša dužnost. Naravno da nama mjesto nije ovdje, ali tako su se posložile kockice. Odradili smo to, nemam što zamjeriti igračima – rekao je izbornik Ivica Tucak te dodao kako ipak ne vidi smisao ovog mentalnog ubijanja i igrača i njega, njegovih suradnika.

Izbornik smatra kako je ovo jedan sadomazohizam i da svatko tko se bavio sportom zna kakvo je stanje kada se izgubi – ide se kući i to je to.

-Što je tu je, ostaje nam ta još jedna zadnja utakmica, pokušat ćemo nju odraditi na maksimumu. To je naša dužnost, dužnost prema nama samima, ono što moramo napraviti. Kako ćemo završiti, na 9. ili 10. mjestu, to ništa značajno neće promijeniti. Ostaje dojam da nismo ovdje bili pravi, da nam je falilo to malo, to nešto. Svelo se sve na tu jednu loptu – izjavio je Tucak.

Vratar hrvatske reprezentacije, Jugaš Toni Popadić također smatra da ovo treba iskoristiti kao jednu veliku školu i motivaciju za budućnost. Stava je da kada se igra za Hrvatsku nema dileme ni dvojbe, ništa nije teško.

– Žao nam je zbog utakmice s Crnom Gorom, mislim da nam je čak još teže nakon pogledanog videa, nakon prospavane noći, kada malo odvrtimo film stvarno mislim da, uz dužno poštovanje prema Crnoj Gori, smo im previše toga poklonili mi sami. Mi želimo svaku utakmicu pobijediti, nažalost to će sada biti za 9. mjesto ali idemo to odraditi do kraja muški i onda se spremati za dalje što nas čeka – tvrdi Popadić te izdvaja kako ih čeka duga i teška godina, i klupska i reprezentativna, i na kraju Olimpijada kao šećer na kraju. Nada se da će tu biti najbolji.

Zvonimir Butić, hrvatski reprezentativac, vjeruje da je čast biti hrvatski reprezentativac pogotovo u ovom sportu. Svojim osobnim učinkom nije baš zadovoljan zbog rezultata. Ipak, tvrdi da prvenstveno ekipa, pa izbornik i ostali treneri mu stvarno puno pomažu i da mu je s te strane puno lakše nego da su malo čvršći.

– Znamo da smo, amo reći, razočarali sebe i hrvatsku javnost i da ovo nije pravo mjesto za koje se Hrvatska treba boriti, ali dok smo tu dati ćemo sve od sebe. Za 2 dana u zadnjoj utakmici ćemo na isti ovaj način ući, stvarno maksimalno motivirano, pokati što možemo i znamo i pobijediti – kazao je Butić te nabacio jednu opasku pred ovo što slijedi, a to je da se što hitnije kvalificiraju na olimpijadu i spreme za nju.

Foto: G.Scala/DBM za HVS

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist