Aktualno

AVENUE GRUPA „Zainteresirani smo i za Hotele Maestral“

maestrali 6005

Zainteresirani smo za dubrovačke Hotele Maestral – izjavio je u intervjuu za Večernji list Ivan Paladina, predstavnik Avenue Grupe iz Beča u vlasništvu ruskog tajkuna Sergeja Gljadelkina, jedinog ponuditelja na natječaju za projekt Kupari I.

U razgovoru Paladina, između ostalog, je iskazao želju da izgradnja ‘turističkog resorta de luxe kategorije’ krene što prije te kazao kako očekuje pozivitav odgovor iz Vlade.

– U ovom trenutku u odnosu na sve koji su iskazivali načelni interes za Kupare vjerojatno smo bili nešto odlučniji, s boljom vizijom i većom vjerom u lokaciju i ono što Kupari sutra mogu biti. No treba znati i da smo se još prije dvije godine počeli vrlo ozbiljno pripremati. Lani u ljeto oformili smo i projektni tim, a na izradi master plana uz domaće stručnjake angažirali i jednu od tri najpoznatije arhitektonske kuće u svijetu. Kuparima se već neko vrijeme bavi dvadesetak ljudi, a samo smo, recimo, na pripremu master i poslovnog plana potrošili više od dva milijuna kuna – kazao je Paladina.

– U Kuparima želimo vrhunsku hotelsku kvalitetu, kakva u hrvatskim razmjerima još nije viđena. Bude li Vladin odgovor pozitivan, sagradit ćemo dva potpuno nova vrhunska hotela, a postojeći hotel Grand, koji je pod zaštitom i ne smije se rušiti, bio bi depandansa. Jedan hotel planiramo kao stvarno nenadmašan luksuz, pet plus zvjezdica, kako se kaže, a drugi bi imao ‘normalnih’ pet zvjezdica i bio profiliran kao poslovni i spa. U planu je i gradnja jedne ultraluksuzne vile, malog privezišta, a smještajnih bi jedinica bilo četiristotinjak. U Kuparima se može raditi i više hotela, ali želimo ekskluzivnost, ne masovnost, a dvije tisuće gostiju u jednom resortu više nije luksuz – istaknuo je Paladina.

Najavio je kako bi prvi gosti, prema njihovom poslovnom planu, u resort Kupari Ritz Carlton trebali stići u sezoni 2020. godine.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist