Crna kronika

AUTOBUS SMRTI Antonela je bila u šestom mjesecu trudnoće, Marko je na intenzivnoj

antonela i marko bakovic facebook

U strašnoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila kod Venecije poginula je trudna Antonela Baković (24), a njezin suprug Marko Baković je u bolnici na intenzivnoj njezi. Radi se o mladom bračnom paru iz Splita, piše Index.

Antonela i Marko vjenčali su se prije 20-ak dana, a u Veneciju su otputovali na bračno putovanje. Antonela je bila u visokom stupnju trudnoće, a par se vraćao iz Venecije busom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do nesreće.

Njezin suprug Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, no u ovim trenucima je stabilno.

U stravičnoj nesreći poginula je najmanje 21 osoba, a osim Hrvatice među poginulima su i petero ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan.

– U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno – potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u priopćenju.

MVEP je ujedno izrazio sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasio da je “Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti”.

Oglasio se i premijer Andrej Plenković

– U strašnoj prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je i dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je ozlijeđena. Obitelji hrvatske državljanke, kao i obiteljima svih stradalih putnika i premijerki Giorgiji Meloni izražavam duboku sućut – napisao je na X-u (bivši Twitter).

Foto: Facebook

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist