Aktualno

Austrijanci osmislili kućne testove na koronu, mogli bi vratiti normalan život

dom zdravlja drive in testiranje korona 1

Austrijanci su osmislili su prve kućne testove na koronavirus u svijetu. Dakle, sami testirate svoju slinu, i ako ste negativni dobijete posebni QR kod u mobitel. Testovi su pouzdani, priznaje ih Svjetska zdravstvena organizacija, bezbolni su, digitalni, i što je najvažnije – jako jeftini. Koštaju šest eura, prenosi RTL Direkt.

Austrijanci misle da su pronašli način da se život vrati u normalu. Da se održavaju koncerti, festivali, nogometne utakmice s publikom, da turisti mogu normalno putovati. Ljudi se jednostavno sami testiraju, i to je to. A testovi su dovoljno jeftini da primjerice mogu biti uključeni u cijenu karte.

Brzo, pouzdano i kod kuće. Austrijanci se tako već testiraju. Alles Gurgelt odnosno Svi grgljaju, tim se sloganom Bečane poziva da u ljekarni preuzmu besplatni kućni PCR test. Kako funkcionira pokazala nam je Simona, Hrvatica s austrijskom adresom.

-On se u principu provodi tako da se izgrglja ova tekućina u ustima do minute i onda kroz slamčicu spustimo tekućinu u epruvetu. Cijeli proces se snima i onda se to uploada na stranicu laboratorija. Skenira se QR kod koji te odvede na stranicu i tamo se mora osobni podaci i serijski broj epruvete – rekla je Simona Magerić iz Beča.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist