DuList PROMO

ARTUPUNKTURA Terapija umjetnošću uskoro u Zagrebu

artupunktura Projekt Ilica Quart2

U organizaciji Turističke zajed­nice grada Zagreba i partnera pokre­nuta je inicijativa koja za cilj ima zajedničkim umjetničkim djelova­njem na specifičnim točkama Zagreba probuditi njegovu vitalnu energiju kao i razviti prepoznatljivo događa­nje u rujanskom razdoblju. Radi se o osam kulturno – urbanih projekata na raznim lokacijama grada s naglaskom na razvoj kulturne ponude i pozicioni­ranja Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene.

Od novootvorenih izložbenih stu­dija preko javnih površina na području grada, napuštenih prostora na Ilici – zagrebačke žile kucavice, preko Dolca, renomiranih kulturnih lokacija kao što je Meštrovićev paviljon, Tehnički i Arheološki muzej te u Akademiji likovnih umjetnosti do raznih umjetničkih galerija. Na posve uobičajenim i potpuno neuobičajenim lokacijama – u prostorima galerija, na ulicama i trgovima, u parkovima, na fasadama zgrada, na ulici, u izlozima ‘propisat’ će se posebna kulturno – urbana terapija. Umjetnici će dodirom, pokretom kista, ­ oblikovanjem objekata i skulptura ili igrom svjetla i sjene podariti umjetnost Zagrepčanima i njihovim gostima. ­

artupunktura Projekt Ilica Qart Boska i KresoUmjetnici kao i lokacije su raznovr­sni i osebujni, a ono što bi organiza­tori posebno istaknuli za posjetitelje grada Zagreba je Q’Art odnosno pro­jekt koji će se odvijati na Ilici i Britan­skom trgu kojim Ivana Nikolić Popo­vić i Aleksandar Battista Ilić bogatim programom oživljavaju napuštene pro­store grada. Po prvi put će djela najzna­čajnijih hrvatskih umjetnika biti izlo­žena na fasadama, na ulici, u izlozima. Odmah u blizini, svjetlosnim instalaci­jama predstavit će se glavni izvor života grada – zagrebačka tržnica Dolac u posljednjih devet desetljeća. Posebno zanimljivo iskustvo imat će posjetite­lji deset galerija koje su se umrežile i osmislile svojevrsni ‘reli’. Naime, posje­titelji već u prvoj galeriji dobivaju mapu pa posjetom svake po jednu oznaku i na kraju, osvajaju simboličnu diplomu. Artupunktura će uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba svim ovim projektima pružati jedinstvenu plat­formu kojom će približiti umjetnost svakome, Zagrepčanima i njihovim posjetiteljima te revitalizirati uspavane dijelove grada.

Ovo prvo izdanje Artupunkture donosi uistinu bogat i raznolik pro­gram s osebujnim umjetničkim tra­gom i prepoznatljivim pričama. Doži­vite Zagreb u kojem se, kao posebna i bez sumnje najugodnija terapija, slave umjetnost i umjetnici.

artupunktura

OSAM PROJEKATA ARTUPUNKTURE

1.) Projekt Ilica: Q’ART
9. – 30. 9. Projekt Galerija Ilica,
Ilica od Trga Bana J. Jelačića do Britanskog trga
13. – 19. 9. Projekt Ilica: Q’ART – Sve boje Ilice, Britanski trg + Ilica od Frankopanske do Primorske

2.) 36 Mountains Studio – ‘Novo nasljeđe’
14. – 30. 9. Vlaška 103

3.) Art & Grad – Umjetnost se oglasila
15. – 19. 9. Razne lokacije u gradu + Pop-up galerija u Laubi i u Arheološkom muzeju

4.) Art Zagreb
15. – 18. 9. Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V

5.) ALU Perspektiva – Nova generacija
16. – 19. 9. Akademija likovnih umjetnosti – Ilica 85,
Park Akademije likovnih umjetnosti, Maksimirska ulica

6.) 9 dekada / 9 arkada- studio Boir
16. – 18. 9. Dolac (Premijerno prikazivanje/otvorenje: 16. 9. od 20 sati)

7.) Reli po galerijama – 10 zagrebačkih galerija

16. – 19. 9. Razne galerije

8.) Izložba dizajna ‘Prostoria 10’
25. 9. – 8. 10. Meštrovićev paviljon (HDLU)

Više o Artupunkturi i projektima pronađite na www.artupunktura.hr.

Pročitajte još

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist