Aktualno

ANDRO VLAHUŠIĆ: Grad Dubrovnik treba kupiti građevinu na izvoru Omble

atraktivna pozicija objekt projekt izvoru rijeke omble slika foto izvor njuskalo

Nekadašnja tvornica tjestenine koju je vodila obitelj Kisić prodaje se na Njuškalu kao je jedinstvena i atraktivna pozicija/projekt uz more.

Građevina se prodaje za 2,6 milijuna eura te u opisu stoji: projekt na samom izvorištu Rijeke Omble za rekonstrukciju; ukupna površina parcele 2.962 m2; svaki od četiri kata po rekonstrukciji ima oko 4.000 m2; lokacija idealna za ugostiteljske i/li hotelske sadržaje ili stambene jedinice; dozvoljena gradnja M2 ( kombinacija komercijalnog i/li stambenog); jedinstvena ljepota ovog nevjerojatno posebnog mjesta u srcu Dubrovnika.

Potaknut informacijom o prodaji, na društvenim mrežama oglasio se bivši gradonačelnik, nezavisni gradski vijećnik Andro Vlahušić te objavio da bi Grad trebao kupiti građevine na izvoru Omble i nastaviti “dubrovačku priču o vodi”.

– Na priloženim fotografijama vidi se dio dubrovačke priče o vodi kako smo je osmislili kroz godine. Osim Aglomeracije započete 2015. i izgradnje pročistača vode ugovorenoga 2016. godine, osmislili smo i kreirali cjelovitu priču o vodi za građane Dubrovnika i turiste.

Koncept Muzeja vode na Ombli napravio je renomirani arhitekt Davor Bušnja, tvrtka Trames napravila je projekt revitalizacije Dubrovačkoga renesansnoga vodovoda od Onofrijeve fontane do izvora Vrelo za koja smo dobili Europska sredstva.

Promovirali smo prodaju reciklažne suvenir boce Vodovoda, prodajemo zrak, a punimo čistu vodu iz pročistača na svakoj fontani.

Započeli smo razgovore s vlasnicima stare tvornice tjestenine na izvoru Omble koja se sada prodaje i koju grad Dubrovnik treba kupiti kroz pregovarački proces – napisao je na Facebooku.

Foto izvori: Arhiva/Njuškalo

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist