Sport

Ana Konjuh u četvrtfinalu San Antonia

konjuh istanbul01

Ana će igrati u četvrtfinalu San Antonio Opena. Nakon što je na startu turnira, u ponedjeljak, dobila sa 7:5 i 6:4 treću nositeljicu, 40. tenisačicu svijeta, pola godine stariju Latvijku Jelenu Ostapenko, u 2. kolu je bila bolja sa 6:0 i 7:6 (0) protiv šest godina starije Poljakinje, Magde Linette.
Poljakinja je imala tri break lopte u prvom gemu prvog seta, i kad to nije iskoristila, tj. kad je Ana to spasila, više nije bilo spasa za Linette. Ana je u drugom gemu prvi put oduzela servis suparnici, to isto ponovila i u četvrtom gemu te u šestom gemu, a na svom servisu više nije pružila priliku suparnici. Nakon 23 minute je imala 1:0 u setovima (6:0). U drugom setu je Linette uspjela ono što joj nije pošlo za rukom u prvom gemu prvog seta. Oduzela je servis Ani. Potom je u drugom spasila break loptu te povela s 2:0. Ana je izgubljeno vratila u četvrtom gemu u kojem je Linette spasila dvije break lopte, ali ne i treću. Kako više nitko nije dozvolio gubitak servisa, igrao se tie break u kojem je Ana bila uspješnija i to bez izgubljenog poena te će igrati u četvrtfinalu u kojem je čeka 22-godišnja Anna Lena Friedsam.
Njemica je 61. tenisačica svijeta s točno 1000 svjetskih bodova na svom računu. Ana je na 75. mjestu s 819 bodova. Najbolji plasman Friedsam je imala nakon što je u siječnju ove godine prvo igrala u polufinalu WTA turnira u kineskom Shenzhenu, a potom u 4. kolu Australian Opena. Na oba turnira zaustavila je tek četvrta tenisačica svijeta, Poljakinja Agnieszka Radwanska. U Shenzhenu s 2:0 u setovima, dok je na Australian Openu Friedsam dobila prvi set sa 7:6 (6). Najvrjednija pobjeda joj je uspjeh protiv Talijanke Roberte Vinci, 15. tenisačice svijeta i 13. nositeljice u 3. kolu prvog Grand Slam turnira sezone. Vinci je prvi set dobila sa 6:0, a potom u drugom i trećem Friedsam je bila uspješnija. Oba puta sa 6:4.
Plasmanom u četvrtfinale Ana je osigurala 29 svjetskih bodova.

AnaKonjuh.net

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist