Ove godine, Župski pjat postaje više od festivala tradicije – postaje platforma za širenje dobre energije i pomaganje onima kojima je to najpotrebnije.
U duhu blagdana, okupljaju dva ugostiteljska tima poznata po velikom srcu i vrhunskom kulinarstvu. Iz prijateljske priče oko humanitarnog aspekta Festivala, rodila se ideja o večeri koja će biti fuzija dva restorana – Ruzmarin gastro&bar koji od samog početka podržavaju ideju i misiju Festivala te velikih humanitaraca Maje i Mirka Andrića iz Verande!
Osmišljen je kulinarsko-humanitarni susret koji spaja najbolje od dva restorana, sve u znak podrške radu Udruge Saudade, koja već godinama pomaže najmlađima kroz akcije poput ’24 sata bez kompromisa’ i brojne druge inicijative, s posebnim naglaskom za nabavu medicinske opreme.
U petak, 25. travnja, u 19 sati, Veranda stiže u kuhinju prijatelja iz Ruzmarina kako bi zajedno pripremili večeru za pamćenje. Menu u četiri slijeda, uz prateću čašu vina, izgleda ovako: Tuna carpaccio,Teleći (skradinski) rižoto, Grdobina s pršutom i Imotska torta.Cijena menija iznosi 55 €, a prihod ide Udruzi Saudade. Uplata je moguća isključivo gotovinom, zbog uplata na Udrugu.
Broj mjesta je ograničen na 60 sjedećih mjesta, a svoje možete rezervirati na broj: +385 20 / 484 941 ili +385 97 7707 102 te mail finalmente.srebreno@gmail.com.