Aktualno

Župska škola dobiva glasovir

dvorana zupa 001

Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića odobreno je izvođenje osnovnoškolskog glazbenog programa iz temeljnog predmeta glasovir u Osnovnoj školi Župa dubrovačka.

Povodom zahtjeva Umjetničke škole, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović donio je rješenje na temelju članka 92. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, članka 4. Pravilnika o načinu i postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada školske ustanove i Zakona o umjetničkom obrazovanju, te je tako Umjetnička škola podnijela zahtjev za izdavanje rješenja za proširenje djelatnosti za izvođenje osnovnoškolskog glazbenog programa iz temeljnog predmeta glasovir u zgradi Osnovne škole Župa Dubrovačka.

U postupku je utvrđeno da Škola ispunjava uvjete propisane člankom 4. Pravilnika o načinu i postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada školske ustanove.

Suglasnost i rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predstavljaju začetak budućeg Područnog odjela Župa Dubrovačka koji bi u potpunosti trebao zaživjeti u idućih nekoliko godina.

Umjetnička škola je s Osnovnom školom Župa Dubrovačka sklopila Ugovor o korištenju školskih prostora za izvođenje nastave glasovira, te su s općinom Župa Dubrovačka sklopili Ugovor o donaciji 24.300,00 kuna, koje je općina Župa Dubrovačka  donirala Školi za kupnju pijanina za potrebe izvođenja nastave glasovira.
 

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist