Županija

ŽUPANOV BOŽIĆNI DOMJENAK ‘U 2024. godinu ulazimo s velikim optimizmom’

zupan domjenak naslovna

Dubrovačko-neretvanska županija je ovog petka u Hotelu Dubrovnik Palace upriličila tradicionalni božićni domjenak za brojne uzvanike iz političkog, javnog i kulturnog života grada i Županije.
-Vrijeme nam je Božića, vrijeme mira, ljubavi razumijevanja, zajedništva, solidarnosti, okretanja obitelji i još jedna godina na izmaku – rekao je uvodno domaćin, župan Nikola Dobroslavić koji se osvrnuo na godinu za nama.
-I u ovoj smo godini ostvarili i sigurnost i stabilnost, razumijevanje i suradnju na koju sam osobno veoma ponosan. Na razini države sigurno ćemo zapamtiti uspjeh Vlade RH i uvođenje Hrvatske u Eurozonu i Schengenski režim. Time smo se doista uključili u samu srž država koje su ostvarile najveće domete civilizacije ikad. Godinu ćemo također pamtiti i po hrvatskoj pobjedi u arbitraži za investiciju golfa na Srđu. Nadamo se da će se to nastaviti i u drugim sporovima koji su pred nama, međutim bilo je jako važno dokazati da hrvatska administracija i država funkcioniraju po svim pravilima civiliziranog svijeta danas – rekao je dalje župan te se potom osvrnuo na županijske projekte.
-Spomenut ću naš glavni fokus, a to je povezivanje unutar županije i županije s ostatkom Hrvatske pa smo u ovoj godini otvorili obilaznicu Stona, završili smo luku u Veloj Luci, u punom jeku su radovi na luci Polačište, u Cavtatu, u Ublima na Lastovu, i to je dobra pretpostavka za daljnje povezivanje. Također smo dovršili projekt Centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu, novu sigurnu kuću, Centar za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću i brojne druge projekte – naglasio je te istaknuo kako je za nama i uspješna turistička sezona.
-Pred nama je nova godina, godina novih izazova. U nju ulazimo s optimizmom. Vjerujemo i uvjereni smo da ćemo imati odličnu turističku sezonu, bez obzira na turbulencije u svijetu, što je jako važno za nas. Nastavit ćemo prometno povezivanje, ići će nam nove dvije luke, Perna i Prigradica, ide nam nastavak gradnje autoceste, a upravo danas je izišao javni poziv za dionicu od Zaton Dola do Mravinjca. To je najbolji znak da naša Vlada misli i radi u korist ove županije – rekao je župan te se zahvalio svima na suradnji bez koje je nemoguće zamisliti realizaciju važnih velikih projekata.
Biskup dubrovački Roko Glasnović predvodio je blagoslov i molitvu.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist