Politika

Županijski HDZ: Na Korčuli i Pelješcu prioritet su ulaganja u prometnu infrastrukturu

hdz peljecas korcula 2

80 posto teritorija Dubrovačko-neretvanske županije čine more i otoci pa je niz županijskih projekata očekivano usmjeren upravo prema Korčuli, ali i poluotoku Pelješcu gdje su u subotu bili kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS Nikola Dobroslavić, kandidat za zamjenika Joško Cebalo i saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić – pišu u svom priopćenju iz ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.
– Postavili smo sebi za cilj osigurati hitnu medicinsku skrb na teže dostupnim lokacijama i otocima u cijeloj našoj županiji – rekao je u razgovoru s građanima župan Nikola Dobroslavić istaknuvši da je Dubrovačko-neretvanska županija jedina ostvarila standard cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe.
Investiciju u novoj luci Polačište prati i rekonstrukcija pristupne ceste i to je tek dio značajnih infrastrukturnih lučkih projekata na otoku, iznijeli su. Prometna povezanost Korčule izuzetno je važna, a ostanku na otoku posebno doprinose nove prilike za mlade kojima se uskoro otvara mogućnost studija pomorstva i turizma, a među projektima u obrazovanju, uz ulaganje u područnu školu u Lumbardi je i izgradnja sportske dvorane pri srednjoj školi Petra Šegedina.
Uz Korčulu i Lumbardu kandidati su obišli i Janjinu u kojoj je također u planu izgradnja montažne školske-sportske dvorane. Uz ribarstvo, poljoprivredu i turizam Korčula i Pelješac svoju priliku vide i kroz razvoj selektivnih oblika turizma, poput cikloturizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja.
Izbori 2021.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist