Županija

Županija nastavlja s monitoringom Malostonskog zaljeva

malostonski naslovna

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Nikšom Burumom ugovor o praćenju stanja-monitoringu Malostonskog zaljeva za 2019. godinu.

Sukladno smjernicama kojima Dubrovačko-neretvanska županija u okviru svojih nadležnosti upravlja Malostonskim zaljevom, a osobito u skladu s potrebama uzgajivača školjaka i ribe na području ovog prirodnog rezervata, ovim ugovorom, vrijednim 157.500,00 kuna, osiguran je daljnji monitoring te uzorkovanje ličinki na području Malostonskog zaljeva i Malog mora.

Naime, monitoring koji se redovito provodi posljednjih godina iznimno je važan u procesu praćenja i kontinuteta razvoja ove djelatnosti te mu je svrha kontrolirano i konstantno uzimati ličinke u akvatoriju Malostonskog zaljeva kako bi se isti razvijao uz održivost svih parametara koji utječu na njegovu kvalitetu.

Banner 300x250 DU 1

Također, potrebe uzgajivača u smislu monitoringa, uzorkovanja i ostalih aktivnosti na kontroli i praćenju od osobite su važnosti za niz aktivnosti kao što su očuvanje kamenica, povlastica za uzgoj, daljnji napredak u razvoju oznake izvornosti malostonske kamenice i drugo.

Ovaj monitoring predstavlja dio procesa kojim Županija za svoj cilj ima daljnji razvoj uzgoja, brandiranja i očuvanja ove djelatnosti, koja na spomenutom području ima gospodarski, demografski i tradicijski značaj.

Pročitajte još

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Raspravlja se o radu župana za prvo polugodište 2024. godine

Dulist

Počeli radovi na izmještanju trase dalekovoda za novu zgradu OŠ Cavtat

Dulist

OBITELJ GLUMAC SRETNA Našli smo asistenticu našoj Boženi! Veliko hvala dobra čeljadi na pomoći!

Dulist