Županija

Župan u Bratislavi na summitu regija o neiskorištenim potencijalima za ulaganja

zupan dobroslavic

Sedmi Europski samit regija i gradova održava se u organizaciji Europskog odbora regija i Regije Bratislava u Bratislavi, a u njegovom radu sudjeluje i župan Nikola Dobroslavić.
Rasprave na samitu odnose se na veliki i neiskorišteni potencijal za ulaganja na prostoru europskih regija, gradova i ruralnih područja, te na mogućnostima za rješavanje prepreka koje stoje na putu tim projektima.
U smjeru dugoročne vizije Europskog odbora regija o ovoj temi, usvojena je Deklaracija iz Bratislave. Ona će biti popraćena sveobuhvatnim akcijskim planom koji će se oslanjati na brojne dokumente koji ocrtavaju političke prioritete Odbora regija.
Predsjednik Odbora regija podnijet će Deklaraciju iz Bratislave predsjednicima Europskog vijeća, Europskom parlamentu, Europskoj komisiji i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru, kao i slovačkom Predsjedništvu Vijeća EU.

Samit u Bratislavi se događa u ključnom momentu preuzimanja slovackog predsjedavanja Vijećem EU. Okupio je oko osamsto nacionalnih, regionalnih i lokalnih lidera te eksperata za određene rasprave na visokoj razini.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist