Aktualno

Župan: Stanje u Dubrovnik cestama smo naslijedili

00zupanijska1

Dubrovnik ceste, podizanje kaznene prijave protiv bivšeg direktora Maria Benića te navodne malverzacije oko uplate jamstva od 1,7 milijuna kuna za kupnju kamenoloma Mironja pitanje je županijskog vijećnika Alana Farca (HDZ) postavljeno županu Nikoli Dobroslaviću.

Naglasak je Farac stavio na stanje u Dubrovnik cestama koje je ova županijska vlast nalsijedila.
Župan nije želio komentirati kaznenu prijavu, jer je ona predmet državnih organa. No, osvrnuo se na stanje u ovoj tvrtki u vlasništvu Županije.

– U Dubrovnik cestama imamo složenu situaciju, koju smo naslijedili. Bivši direktor je pokušao riješiti nagomilane probleme, ali nije riješio ono najvažnije, a to je pozitivno poslovanje. Tu je nastao raskorak između direktora i Nadzornog odbora, odnosno vlasnika Županije, jer je i za 6 mjeseci ove godine iskazan gubitak.

Direktor nije mogao jamčiti da će društvo do kraja godine poslovati pozitivno, i to su glavni nesporazumi. Vjerojatno je zbog toga direktor i podnio ostavku, koju je NO prihvatio. I novi direktor i NO pokušat će postići pozitivno poslovanje – izjavio je župan Dobroslavić, naglasivši kako Županija nema sredstava za pokriće gubitaka, a i da ih ima ne bi ih za to namjenjivala.  

Pročitajte još

IZ ČISTOĆE ZADOVOLJNI Izbjegli smo splitski scenarij s 26 zaposlenih stranaca

Dulist

ČEKA SE KRAJ SEZONE Uskoro ‘makeover’ Male Onofrijeve fontane

Andrea Falkoni Račić

ČOVJEK BEZ MRLJE OSUĐEN NA 30 GODINA Šokirani obitelj i odvjetnica Marka Bekavca

Dulist