Zanimljivosti

Župa svetog Andrije slavi 500. rođendan

sv andrija

Župa Svetog Andrije slavi svoj 500. rođendan, točnije 500. obljetnicu osamostaljenja kapelanije i proširenja župne crke.

Proslava će se upriličiti na sam blagdan sv. Andrije, zaštitnika ove župe u Dubrovniku, i to euharistijskim slavljima u župnoj crkvi na Pilama. Središnju pjevanu misu u 10.30 predvodit će kancelar Dubrovačke biskupije mons. Ivan Šimić, a prigodni program izvest će učenici Osnovne škole Marina Getaldića. Istoga dana mise će biti u 7, 8, 9 i 17 sati.

Za blagdan zaštitnika župe vjernici će se pripremati trodnevljem kojeg predvodi dominikanac fr. Nikola Roso. Od utorka, 27. studenog do četvrtka, 29. studenog misa s propovijedi bit će u 17 sati.
Prvog dana trodnevice nakon mise u crkvi će prigodni program prirediti učenici Osnovne škole Marina Držića. U dvorani Ivana Pavla II. u 19 sati predavanje o povijesti župe sv. Andrije održat će dr. Vinicije Lupis.

Drugoga dana trodnevlja u srijedu 28. studenog u dvorani Ivana Pavla II. u 19.30 bit će organizirana Večer za mlade na kojoj će učenici srednjih škola koje se nalaze na području župe sv. Andrije imati svoj program. Posljednjeg dana trodnevlja uz misu će se pjevati Večernja.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist