Aktualno

ZRAČNA LUKA Novi ‘look’ uzletno-sletne staze

zracna luka dubrovnik uzletno sletna staza 3

U Zračnoj luci Dubrovnik krajem ožujka u upotrebu je puštena cjelokupna dužina rekonstruirane uzletno-sletne staze koja iznosi 3300 metara.

Uz to, svi svjetlosni i navigacijski uređaji su u funkciji. Preostaje još dovršetak rulne staze za vožnju prema zapadu koja se misli dovršiti do sredine mjeseca svibnja.

Uzletno-sletna staza izgrađena je 1962. godine, a pretrpjela je ozbiljnu štetu u Domovinskom ratu. Spomenutim radovima pristupilo se još 2016. u mjesecu studenom te su uz navedenu kompletnu rekonstrukciju podrazumijevali ugradnju rasvjete centralne linije, izradu zaštitnog pojasa u širini od 150 metara od staze, ali i zamjenu svih rasvjetnih tijela s LED tehnologijoma što znači smanjenje potrošnje električne energije s 150 na 50 KW. Ujedno je napravljena i odvodnja, kanali su postavljeni s obje strane staze kako bi se oborinska odvodnja mogla gdje odlijevati. Ovim osigurane su tehničke karakteristike koji zadovoljavaju sve međunarodne standarde što do sada nije bio slučaju.

Rekonstrukcija staze dio je velikog infrastrukturnog projekta ‘Razvoj Zračne luke Dubrovnik’ vrijednog 225 milijuna eura.

Izvor: Facebook/Foto: Dubrovnik Airport

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist