Aktualno

‘Znanja i vještine za danas i sutra’ tema ovogodišnjeg Tjedna karijera na Sveučilištu!

tjedan karijera plakat

Deveti Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku za temu ima: ‘Znanja i vještine za danas i sutra’, a održat će se u tjednu od 14. do 18. ožujka 2022. Program donosi panele i radionice za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja dijeliti svoja iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada.

Promjene u poslovnom svijetu postaju sve brže, prostora za inovacije i napredak u svakom pogledu ima napretek. Očekuje se da svi sudionici tržišta rada mogu pratiti taj tempo, a ključno pitanje je – kako. Kako ići u korak s vremenom i trendovima koji se pojavljuju u raznim područjima poslovanja, koja su to nova znanja i vještine koje mlada osoba koja tek istupa na tržište rada mora imati? Kako razvijati postojeće vještine koje bi mogle biti korisne i danas, i sutra? Svi zainteresirani odgovore mogu dobiti na Tjednu karijera od stručnjaka s bogatim iskustvom!

Program 9. Tjedna karijera prvi dan donosi panel „Zajedno na moru i s morem“ te panel „Novinari i PR-ovci, braća ili (tek) rođaci“. U utorak će se održati Dan otvorenih vrata u Grand hotelu Imperial d.d. “Od prakse do karijere – kao izgraditi partnerski odnos?”, a lokacija je dakako Grand hotel Imperial d.d. u Ulici Marijana Blažića 2. Osnivačica i direktorica Heartist centra Sanja Živković u Tjednu karijera održat će dvije radionice, jednu na hrvatskom i jednu na engleskom jeziku, na temu „Vodstvo – zašto, što, kako?“. Freelancerica Maja Krištafor objasnit će studentima kako „Od profila na LinkedInu do posla u pet koraka“. Na temu „Integracija tradicije, znanosti i visoke tehnologije u sestrinskoj praksi“ govorit će predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, a o okusima Mediterana govorit će jedan od najboljih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević. „Suvremeni razvoj konzervatorsko-restauratorske struke u tehnološkom smislu“ tema je prof. dr. sc. Denisa Vokića. Posebno ističemo i druženje UNIDU Alumni kluba u petak, 18. ožujka u 18 sati u Studentskom domu na kojem se mogu upisati novi članovi, nekadašnji studenti Sveučilišta u Dubrovniku te doznati sve o planovima i budućim aktivnostima kluba, ali i brojnim novim pogodnostima koje očekuju sve članove.

Tjedan karijera odvijat će se u hibridnom formatu, gosti i predavači sudjelovat će preko Zoom platforme, a studenti će moći pratiti program iz učionica ili preko Zooma od kuće ili drugdje. Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega našim studentima. Sa Sveučilišta pozivaju sve zainteresirane da se priključe programu na Zoomu! Program i raspored Tjedna karijera te poveznice za Zoom dostupni su ovdje.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist