Županija

Zlatna medalja Vinistre za Malvasiju dubrovačku Zoro

Zoro vino VINISTRA Malvasija

Vinarija Zoro je osvojila vrijedno odličje, zlatnu medalju za Malvasiju dubrovačku berba 2022., na natjecanju Svijet malvazija u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, koje se održalo u Poreču od 5. do 6. travnja 2023.

Zlatna medalja (90 bodova) osvojena je u kategoriji suhih mirnih vina, a specifičnost ove Malvasije je njena kompleksna aroma citrusa i svježeg ljetnog voća.

Na ovogodišnjoj Vinistri, na natjecanje Svijet malvazija u Poreč je pristiglo 317 malvazija iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Grčke, Portugala i Srbije. Ocjenjivanje najomiljenije istarske sorte tradicionalno se održalo u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, na koju je pristiglo još 325 uzoraka vina raznih sorti i 58 uzoraka jakih alkoholnih pića, s malvazijom ukupno 700 uzoraka, a o najboljima odlučivalo je 90 ocjenjivača iz 17 zemalja.

Podsjetimo, vinarija Zoro smještena je u Popovićima, a vinograd se nalazi u Konavoskom polju. Uzgojem grožđa, proizvodnjom i prodajom vina kao obiteljskom tradicijom vinarija se bavi još od polovice 19. stoljeća. Prvi objekt prodaje vina pod imenom Zoro bilježi se u Cavtatu davne 1841. godine.

Foto: Vinarija Zoro

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist