Aktualno

ZIMSKI UVJETI NA CESTAMA Najviše leda na Kineskom zidu, ralica će kroz Gornja sela proći tijekom jutra

snijeg08

Nastavlja se hladni val na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a prema podacima koje su županijskom Stožeru za civilnu zaštitu dostavili s terena, zbog snijega koji je padao tijekom jučerašnje večeri na snazi su zimski uvjeti na području cijele županije.

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo istaknuo je kako se redovito održava kontakt sa svim službama na terenu te Stožerima civilne zaštite jedinica lokalnih samouprava.
-Svi ulažu maksimalne napore kako bi prometnice bile prohodne, no savjetuje se svim vozačima da pripaze na mjestimičnu poledicu – rekao je Cebalo.

Prema navodima direktora Dubrovnik cesta Roberta Krile snijeg se većinom nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja.
-Zimski uvjeti na cestama proglašeni su sinoć od Bistrine do Konavala. Snijeg se nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja, a sve državne, županijske i lokalne ceste su očišćene i prohodne. Također zimski uvjeti su proglašeni i za Neretvu, no nema većih poremećaja – rekao je Krile.

Načelnik dubrovačkog Stožera civilne zaštite Stjepo Krilanović rekao je kako se snijeg u Dubrovnik nije hvatao te kako su jedini problem Gornja sela.
-U Dubrovniku se posipaju ceste i dalje, sve što je već posuto je rastopljeno. Najviše leda ima na ‘Kineskom zidu’. Kroz Gornja sela će proći ralica tijekom jutra – rekao je Krilanović.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Korčule Ivan Šale rekao je kako se na otoku Korčuli snijeg zadržao i u priobalnom pojasu.
-Prometnice Korčula-Vela Luka su prohodne, još je zatvorena D118 od 15 do 31 kilometra, u svim mjestima ima 5 do 10 cm snijega. Do svih naselja se može doći, ali nerazvrstane ceste nisu sve čiste. Nema vjetra, trenutno ne pada snijeg, ali ga ima sve do mora – rekao je Šale.

Načelnik Policijske postaje Ston Braco Roso rekao je kako su sve ceste na Pelješcu otvorene no kako su na snazi zimski uvjeti.
-Ima dosta leda na cesti, a sinoć oko 23 snijeg je prestao padati. Zimski uvjeti su i dalje na snazi, sve ceste su otvorene. Hvala Bogu nije bila nijedna prometna nesreća – rekao je Roso.

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud istaknuo je kako su ceste prohodne, no snijega u nizinama ima dosta.
-Visina snijega je 2 do 5 cm u nizini. Na Konavoskim brdima ima desetak do 15 centimetara, čistimo Čilipe, Grudu, Cavtat sukladno Operativnom planu Zimske službe. Sve ceste su prohodne, ali i dalje su na snazi zimski uvjeti. Vozači moraju paziti na poledicu – rekao je Magud.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist