Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] NIKOLA DOBROSLAVIĆ Najuspješnija godina ikad

Nikola Dobroslavic Izjave

Po čemu će pamtiti 2017. godinu i kakva su očekivanja za 2018. za DuList iznio je župan Nikola Dobroslavić.

-Dubrovačko-neretvanska županija pamtit će ovu godinu kao jednu od najuspješnijih od svog osnivanja. Posebno nam je važno da smo ove godine dobili potvrdu o financiranju gradnje Pelješkog mosta od strane eu fondova i da očekujemo početak radove početkom 2018. U 2017. imali smo i završetak radova na putničkom terminalu Zračne luke, također financiran iz sredstava eu. Uz te projekte s 80-tak drugih financiranih eu fondovima postali smo i najbolja hrvatska županija u korištenju sredstava eu. Preokrenuli smo trend premještanja državnih institucija iz Županije, tako je zadržana pu, vraćena Porezna uprava, vraća se i Trgovački sud.

Usvojili smo Glavni plan prometa Županije, pomogli smo u zaustavljanju štetnog koncesioniranja Gruškog terminala. U ovoj godini obilježili smo 700-tu obljetnicu ljekarništva u Dubrovniku, zaključili rekordnu turističku sezonu i započeli važne projekte: Inkubator u Pločama, navodnjavanje Donje Neretve, Objedinjeni hitni bolnički prijem i projekt kulturno-turističke atrakcije. Godinu su obilježili i izbori na kojima smo ponovo dobili potporu birača, a nažalost svjedočili smo i jednoj nepravednoj presudi Haaškog tribunala.

U 2018. godini očekujemo i početak realizacije projekata dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću vrijednih više desetaka milijuna kuna, želimo uspostaviti brzobrodsku liniju od Lastova do Dubrovnika, očekujemo početak projekata ribarskih luka u Vela Luci i Sustjepanu, brze ceste Zračna luka – Dubrovnik, nove Pelješke ceste s trajektnim pristaništem Perna i lukom Polačište na Korčuli, Centra za gospodarenje otpadom ‘Lučino razdolje’ i mnoge druge – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

U Čilipe sletio dvomilijunti putnik mjesec dana ranije nego lani

Dulist

‘Elafitsko hodočašće’ za Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Dulist

Misionari Krvi Kristove preuzeli vodstvo nad Župom Presvetoga Spasitelja Mokošica

Dulist