Aktualno

Želite napisati primjedbu na Studiju utjecaja na okoliš za brzu cestu? Ovo će vam pomoći

brza cesta zupa 1

Župljanin Nikola Duper odlučio je svojim sumještanima, ali i svima onima koji imaju primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš brze ceste Dubrovnik – Zračna luka Dubrovnik maksimalno olakšati posao. Naime, na stranici Župa danas napravio je objavu s predloškom primjedbe sve s namjerom da ljudima olakša formulaciju primjedbi.
Osim toga, napravljena je i Facebook grupa, za sve koji se služe tom društvenom mrežom, da bi se olakšalo širenje korisnih informacija u cilju ‘spašavanja krajolika, izvora vode, kulturne baštine i životnog prostora Rijeke dubrovačke i Župe dubrovačke’.
-Tema ove grupe je brza cesta Dubrovnik – Zračna luka. Ogromna većina žitelja Rijeke dubrovačke i Župe dubrovačke nisu zadovoljni s predloženim rješenjem trase i zbog toga se stvorila potreba da se odupremo i spasimo krajolik, vodu, arheološke zone, nepokretna kulturna dobra te staništa zaštićenih životinjskih vrsta. Svi smo za ‘Brzu cestu’, ali ne po svaku cijenu – ističe se u opisu ove grupe koja već ima više od 500 članova.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist