Aktualno

Zbog najavljenog nevremena u Kninu, ukinut prelet Krila Oluje i zračni mimohod helikoptera

KRILA OLUJE UZ TRIDESETU OBLJETNICU OSLOBADJANJA JUGA hRVATSKE 12

U Kninu se obavljaju zadnje pripreme uoči sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. General bojnik Tihomir Kundid, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i čelnik provedbenog stožera za obilježavanje Oluje, potvrdio je da je odrađena generalna proba koja je pokazala da su svi spremni za sutrašnje dostojanstveno obilježavanje 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, javlja RTL.

Plan obilježavanja nešto je izmijenjen zbog najava o mogućem nevremenu.

– Uzvanici i posjetitelji nažalost će biti uskraćeni za program Krila Oluje, odnosno prelet zrakoplova i zračni mimohod helikoptera – otkrio je Kundid.

Iako se nada da sutra ipak neće biti vremenskih neprilika, u slučaju nevremena držači zastava i oni koji bi ju trebali podignuti neće biti nazočni na Kninskoj tvrđavi zbog sigurnosti. Ali, zastava će se ipak tamo ranije podići.

– Simbolika obilježavanja Oluje je upravo taj svečani trenutak u 9 sati i 43 minute kada je predsjednik Franjo Tuđman podigao zastavu na Kninskoj tvrđavi. Tu simboliku definitivno ne možemo prenijetu ovdje na središnji gradski trg –  poručio je.

Dakle, u slučaju nevremena zastava će već ranije biti podignuta te će se kadrovi preko videozida prenositi na trgu.

Kundid je pozvao građane da se odazovu i dođu na sutrašnje obilježavanje i istaknuo da neće biti akreditacija ni zapreka za sve oni koji žele nazočiti svečanosti. Političari i branitelji bit će smješteni pod šatorom

Za posjetitelje će biti organizirano i dijeljenje graha na dvije lokacije.

Foto: Arhiva/Krila Oluje uz tridesetu obljetnicu oslobađanja juga Hrvatske

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist