AktualnoUrednički izbor

ZBOG KORONAVIRUSA Atlantska plovidba: Pomorci na sigurnom, vozarine ‘potonule’

atlanska brod zagreb8139

Svjetska zdravstvena organi­zacija (WHO) proglasila je globalnu zdravstvenu krizu zbog koronavi­rusa. U svijetu se broje na desetine tisuća oboljelih, a raste i broj umrlih. U Hrvatskoj, prema posljednjim poda­cima, slučaj koronavirusa još nije zabi­lježen. Nekolicina hrvatskih državljana vratili su se svojim domovima prven­stveno zbog bojazni od ‘wuhanske groznice’. No, ne zaboravimo da se na dalekim morima nalaze i naši pomorci. Iz Atlantske plovidbe za DuList ističu kako se trenutno u Kini nalaze nji­hovi brodovi ‘AP Držić’ i ‘AP Libertas’. Inače, Libertas je zadnji brod kojeg je Atlantska plovidba kupila prije godinu dana. ‘Kupljen je kad je imao 10 godina, nedugo nakon završetka dokovanja u Kini’, rekao nam je u razgovoru krajem prosinca glavni izvršni direktor Atlant­ske plovidbe Marko Domijan.
— Na Dalekom istoku je ukupno šest brodova i u sljedećim tjednima će još neki od njih ticati kineske luke – ista­knuli su iz Atlantske plovidbe. Zasad nemaju planirane smjene posade u samoj Kini.
— Inače u Kini u zadnjih par godina izbjegavamo raditi smjene posade, zbog produljene procedure izdavanja viza – naglašavaju.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist