Grad

Završnica Katoličke malonogometne lige prvi put u Dubrovniku

KMNL

Konferencija za medije na temu „Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata“ održana je u ponedjeljak, 23. svibnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II.

Nacionalna završnica KMNL-a igra se u Dubrovniku od 27. od 29. svibnja, a ovo je prvi put kako je Dubrovačka biskupija domaćin nacionalne završnice.

Medijima su program završnice i program festivala mladih, koji je napravljen kao popratni program nacionalne završnice, predstavili Krešimir Marković, predsjednik Biskupijskog odbora za završnicu KMNL-a i koordinator Dubrovačke biskupije za KMNL, Mateo Vodopić, član Župe sv. Obitelj Mokošica pobjedničke ekipe iz biskupije završnice, Ana Marčinko, pročelnica Vijeća za mlade, i mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Predsjednik Biskupijskog odbora za završnicu KMNL-a rekao je kako je bio cilj smjestiti mlade baš kod obitelji kako bi se ljudi bolje povezali. Napomenuo je ‘Posebnost KMNL-a ta što psovka nije dopuštena, odnosno ukoliko do nje dođe onda se igrač kažnjava s dvije minute van igre, a ukoliko dođe do težih riječi onda i isključivanjem crvenim kartonom.-

Oko 250 mladih sudjelovat će na turniru igranjem i navijanjem, a biti će smješteni kod obitelji u župama dvaju dubrovačkih dekanata.
Završnicu Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata organiziraju Ured za mlade HBK i Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist