Posljednji dani dan festival ‘Good Food’ obilježila je tradicionalna gala večera u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, ovoga puta pod nazivom ‘Okusi dubrovačkih začina’.
-Svake godine pokušavamo nešto novo i nešto što će sve posjetitelje iznenaditi i zadovoljiti. Ova godina nije iznimka pa smo tako pripremili koktele koji se pripremaju za svako jelo posebno. Znam, ljudi iz Dubrovnika vole dobro vino, ali siguran sam da će se svima svidjeti i kokteli koji su komplementarni jelima koja se jedu – poručio je direktor hotela Rixos Libertas Ayhan Basci.
Chef Ozgur Donertas inspiraciju za meni pronašao je u bogatom izboru aromatičnog bilja dubrovačkoga kraja. Koristeći lokalno začinsko bilje i trave, morsku sol iz Stona te tradicionalne metode kuhanja, u svojim receptima postiže skladne okuse koji predstavljaju dubrovački kraj. Uz glazbeni nastup grupe Taliri, bogatstvo aroma i okusa upotpunili su i kokteli posebno osmišljeni i upareni za svako jelo.
Svi prihodi od večere i ove će se godine donirati u humanitarne svrhe.