Aktualno

ZAVRŠIO MARATONSKI SASTANAK Pregovori Vlade i sindikata nastavljaju se u ponedjeljak

strajk skola014

Nova runda pregovora između sindikata i Vlade nastavila se i u nedjelju. Sindikalni čelnici uoči sastanka kazali su da je koeficijent ključna riječ koja može zaustaviti štrajk, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak apelirala je na sve da se danas konačno dogovore te ponovila da su potrebna hrabra i brza rješenja.

-Danas smo zaključili da još trebamo malo vremena za razgovor, sutra ćemo dovršiti i sutra očekujemo završetak – rekao je Mihalinec, dodavši da se sutra štrajk nastavlja, ali detalje višesatnih pregovora nije želio otkriti. Podsjetimo, sindikati su u Vladu ušli u 15 sati, ali pregovori satima nisu počinjali, a sindikati i predstavnici Vlade satima su sjedali u dvije odvojene prostorije. Iz Vlade kažu da su ih primili nešto prije 18 sati, a sindikati su potvrdili za N1 da su prošli sati prije nego su se sastali s premijerom. Dodali su i da su satima čekali u sobi bez grijanja, a da im se nitko nije obratio.

Kako javlja reporter N1 Ivan Hrstić, premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovaralo o novoj ponudi, konzultacije su trajale unutar Vlade i unutar sindikata.

Pojavila se neslužbena informacija da je sindikatima ponuđeno da koeficijenti budu podizani u dva navrata, tri pa ponovno tri posto, međutim, sindikati su tu informaciju demantirali.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist