Grad

Jesmo li spremni za zaštitu i spašavanje turista?

zastita1

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik održao je danas koordinacijski sastanak s ciljem priprema za predstojeću sezonu i usklađivanja mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju turista a sukladno Programu pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2014., te Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za 2014. godinu.

Na sastanak su pored svih žurnih službi, Zavoda za HM DNŽ, HGSS stanica Dubrovnik i Orebić, svih JVP, Državne intervencijske postrojbe, Županijske vatrogasne zajednice te OKC PU Dubrovačko-neretvanske pozvani i Društvo HCKr DNŽ, Lučke kapetanije Dubrovnik i Ploče, Obalne radijske postaje Dubrovnikradio, sve Turističke zajednice u DNŽ, Lučke uprave, predstavnici Adriatic Luxury Hotels, Hotel Hilton, Iberostar Adriatica d.o.o., Hoteli Maestral d.d., Valamar Club Dubrovnik, Dubrovački vrtovi sunca, Hotelsko turističko poduzeće Orebić, Korčula Hoteli i Udruga kampova Dubrovačko-neretvanske županije.

PUZS Dubrovnik sastanak je organizirao u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, a njegov cilj je utvrđivanje spremnosti i dodatno usklađivanje provedbi mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju turista u slučaju velike nesreće ili katastrofe na temelju planova zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave, odnosno planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju. Na sastanku su dogovoreni određeni detalji i date smjernice za preventivno djelovanje, te su sudionici pozvani na još veću suradnju sa stožerima zaštite i spašavanja gradova, općina i županije.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist