Grad

Zapadne linije privremeno idu kroz Grad

kolodvor libertas

Iako autobusne linije prema Stonu i Primorju nikada nisu prometovale kroz Grad preko Ilijine glavice pa na magistralu, Libertas Dubrovnik ipak je odlučio udovoljiti zahtjevu svojih putnika.

A to će za Libertas, kako je i ovog ponedjeljka na kolegiju komunalaca govorio direktor Đuro Deranja, značiti povećani trošak, odnosno više prijeđenih kilometara, te naravno duže vrijeme vožnje. No, i ovo je rješenje izgleda smo privremeno!

Naime, kako obavještavaju iz gradske uprave, sukladno traženjima putnika te preporuci Grada Dubrovnika, a s ciljem osiguravanja pristupa linijama koje Libertas održava prema Dubrovačkom primorju i Stonu svim korisnicima, od ponedjeljka, 14. studenoga, linije 12, 15, 22 i 26 će s novog kolodvora na Kantafigu do Jadranske turističke ceste prometovati Obalom Ivana Pavla II. i ulicom Dr. Ante Starčevića te se zaustavljati na stanicama preko puta starog kolodvora i kod INA-ine benzinske crpke na ulici Vladimira Nazora.

No, u međuvremenu će se zatražiti suglasnost nadležnih institucija da se vozni red promijeni na način da se postojeće vrijeme polaska autobusa prema zapadu pomakne za 15 minuta.

– Prihvaćanjem novog voznog reda će se steći uvjeti da autobusi prema Primorju i Stonu s novog kolodvora idu izravno na Most jer će putnici, primarno učenice i učenici dubrovačkih srednjih škola, nakon nastave imati dovoljno vremena za dolazak do kolodvora redovnim gradskim linijama 1A, 1B, 1C, 3, 7 i 8, a o novom voznom redu će se pravovremeno izvijestiti javnost. Cilj Libertasa je dugoročno rasteretiti promet na užem gradskom području te skratiti vožnju putnicima koji idu prema Primorju i Stonu, ali uz uvažavanje povratnih informacija i utemeljenih zahtjeva korisnika – naveli su iz gradske uprave.
 

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist