Sport

ZAKLJUČENE PRIJAVE ZA DIVLJU LIGU Porporela brani naslov

divlja liga 2023 13 1

Penatur (slavi 100 godina), Betula Danče i Elita se vraćaju u Divlju ligu, dok u odnosu na prošlo ljeto neće igrati Kamen mali i Pasjača Popovići. Zaključene su prijave, jedna je više nego prošlo ljeto. Porporela brani naslov, koji napada preostalih dvadeset sastava.
Porporela je lani treći put u povijesti Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu osvojila naslov. Prvi put je bila najbolja 1950., a drugi put 2007. godine.
Osam najboljih prošlog ljeta osiguralo je mjesto u prvom razredu, A i B skupinama, ali kako nema Kamena malog, koji je po plasmanu bio osmi, ždrijebom će se odraditi tko će umjesto njega u ‘A’ skupinu, a to će biti jedan od sastava koji je poražen u osmini finala (ili Srebreno, ili Uvala Lapad, ili Komarda, lani je u osmini finala još igrala Pasjača Popovići, koja se nije prijavila).
U skupini ‘A’ su svoja mjesta zauzeli prvak Porporela, četvrta Lozica i peta Plaža Bellevue, a u skupini ‘B’ su drugi (Kokoti), treći (PVG Gruški mul), šesti (Crvene stijene Orašac) i sedmi (FUN H2O Mlini). Utakmice 1. kola u skupinama ‘A’ i ‘B’ igraju se u Mlinima. Porporela – Srebreno/Uvala Lapad/Komarda, Lozica – Plaža Bellevue, Kokoti – FUN H2O Mlini, te PVG Gruški mul – Crvene stijene Orašac (najkasnije u ponedjeljak, 5. kolovoza, bit će određena satnica).
U 2. kolu, 13. kolovoza, igraju Porporela – Plaža Bellevue, Lozica – Srebreno/Uvala Lapad/Komarda, Kokoti – Crvene stijene Orašac, te PVG Gruški mul – FUN H2O Mlini, a u 3. kolu, 17. kolovoza, Porporela – Lozica, Plaža Bellevue – Srebreno/Uvala Lapad/Komarda, Kokoti – PVG Gruški mul, te Crvene stijene Orašac – FUN H2O Mlini.
U drugom razredu igraju Turčun Danče, Palace, Uvalica, Sustjepan mali muo, Sovrnja Doli, Plaža ispod katamarana, Plaža ispod Petke, Lukovica, Penatur, Betula Danče i Elita, te dva sastava koja se u popunjavanju skupine ‘A’ ne izvuču. Drugi razred će biti podijeljen u četiri skupine, tri skupine s po tri sastava, te jedna skupina s po četiri. Svatko sa svakim, po dva najbolja iz svake skupine igraju dalje. Pobjednici ogleda C1 – D2 (pobjednik skupine C – drugoplasirani iz skupine ‘D’), C2 – D1, E1 – F2, E2 – F1 igraju protiv trećeplasiranih i četvrtoplasiranih sastava skupina ‘A’ i ‘B’. Ždrijebom će se odrediti parovi osmine finala.
Utakmice 1. kola u skupinama C, D, E i F igraju se na Bellevueu 7. i 8. kolovoza, utakmice 2. kola 10. i 11. kolovoza, a 3. kola 15. i 16. kolovoza. U nedjelju, 18. kolovoza, na rasporedu su utakmice C1 – D2, C2 – D1, E1 – F2, E2 – F, u utorak, 20. kolovoza, utakmice osmine finala, u četvrtak, 22. kolovoza, utakmice četvrtfinala, u nedjelju, 25. kolovoza, polufinala, a finale je u Portu, u četvrtak ili petak, 29. ili 30. kolovoza.
Prijavljeni su tereni Mokošica, Bellevue, Danče, Šulić, Porporela i Mlini.

Pročitajte još

SREBRNA DONNA Vekić osvojila prvu olimpijsku medalju za hrvatski ženski tenis

Dulist

Tucak je zaurlao: Dobit ćemo ovu utakmicu! Važna pobjeda Hrvatske protiv Grka

Dulist

VELIKA FOTOGALERIJA Evo tko je bio najbrži na dančarskom maratonu ‘Đuro Kolić’

Dulist