Sport

‘ZAKASNILI’ NA UTAKMICU Jug poražen od Recca

Dobud (Jug)

Vaterpolisti Juga izgubili su s 12:10 (po četvrtinama 5:1, 1:1, 3:5, 3:3) od Pro Recca u derbiju 6. kola LEN Lige prvaka na gostovanju u Soriju, a razlog porazu trener Đuho mora tražiti u samom početku utakmice.

Naime, od početka utakmice Jugaši su upali u žrvanj talijanskog prvaka i vrlo brzo uspjeli primiti čak pet pogodaka. Redom su bili precizni Aiccardi, Lapenna, Felugo, Joković i Giorgetti. Četiri sekunde prije kraja prve četvrtine uspio je prvi gol za Jug zabiti Janović. U drugoj četvrtini Lapenna je zabio svoj drugi pogodak za novih +5, a Bošković iz peterca zabija svoj prvi gol na utakmici za 6:2 na poluvremenu.

Jug bolje otvara drugo poluvrijeme i s dva golaa iz peterca (drugi gol Janovića, kao i Boškovića), da bi miniseriju Juga prekinuo Joković za 7:4. Potom Bošković zabija svoj treći gol za 7:5. Mlađan Janović svojim prvim golom opet diže na tri razlike, a zatim Figari diže na 9:5. Ipak, do kraja treće četvrtine Jugaši opet uspjevaju smanjiti na dva razlike, pogodili su Janović treći put i Bošković četvrti put.

Zadnju četvrtinu susreta bolje otvara Recco, kada za 10:7 pogađa Giorgetti, njegov drugi pogodak. Dobud zatim pogađa za 10:8, a Mlađan Janović za 11:8. Nakon što je Macan pogodio za 11:9 ukazala se možda prilika i za nešto više, ali prošlogodišnji igrač Juga Ivović sjajno pogađa s igračem više za 12:9. U zadnjoj minuti još je Dobud uspio smanjiti rezultat na 12:10.

Realizacija igrača više za Jug bila je dosta slaba, tek 4 od 12 prilika, dok je Pro Recco imao omjer 8 od 17. Jugov vratar Bijač zaustavio je pet udaraca, dok je Reccov Tempesti imao obranu manje.

Primorje EB je svladao Eger 11:6 u gostima i s 13 bodova drži prvo mjesto na ljestvici, dok Barceloneta, Jug i Recco imaju po 10 bodova. U idućem kolu, 15. ožujka u Gruž stiže Barceloneta.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist