DuList IN

Zagreb Film Festival ponovno stiže u Dubrovnik

Od 27. listopada do 3. studenog u Dubrovnik ponovno stiže Zagreb Film Festival. Novi kino tjedan donosi preostala dva naslova francuskog filmskog ciklusa komičnu dramu „Baš me briga“ prikazanu na Filmskom festival u Cannesu 2021. godine koja nam daje uvid u repetitivni život stjuardese low-cost kompanije. Francuski klasik za kraj, 31. listopada, na rasporedu je politički krimić „Z“ Coste-Gavrasa s Ivesom Montandom i Irene Papas u naslovnim ulogama, dobitnik je Oscara za najbolji strani film 1970. godine.

Svake godine dio programa Zagreb Film Festivala prikazuje se u gradovima diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje. Ovaj putujući program uključuje četiri odabrana naslova iz glavnog i popratnih programa koje ima priliku pratiti i publika izvan granica glavnoga grada pa tako i dubrovačka publika u Kinu Visia.

Naslovi koji će nam ove godine doputovati su španjolski kandidat za Oscara Alcarràs iz dugometražne konkurencije, Praznik rada iz programa Ponovno s nama, Noćni putnici iz Velikih 5 te Kapetanica Nova iz programa za djecu KinoKino.

ZFF putuje otvara film „Noćni putnici“, francuska optimistična drama koja je premijerno prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma redatelja Mikhaëla Hersa. Na programu je u subotu 29. listopada.

„Praznik rada“ redatelja Pjera Žalice vraća se na ovogodišnji ZFF crno humornom dramom o mentalitetu balkanskog čovjeka, a film je zatvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival. U Kinu Visia možete ga pogledati u nedjelju 30. listopada.

Slijedi u ponedjeljak, 31. listopada igrani film „Kapetanica Nova“, film koji je doživio hrvatsku premijeru u sklopu off programa našeg ovogodišnjeg DUFF-a, a riječ je o nizozemskom filmu za nešto stariju djecu.

Zadnji će doputovati „Alcarras“, španjolski kandidat za ovogodišnjeg Oscara i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda kao najbolji film na Berlinaleu i na programu je u srijedu 2. studenog.

Više o programu ZFF putuje na stranici www.kinematografi.org

 

 

 

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist